Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Fontos változtatás a nyári labdarúgó-Eb előtt

m4sport.hu
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a nemzeti csapatok versenybizottságának engedve 23 főről 26-ra emeli a válogatottak nyári Európa-bajnokságra nevezhető játékosainak számát, írta a The Times.
 

Az UEFA végrehajtó bizottságának még el kell fogadnia az ajánlást, de a hírek szerint ez már csak formalitás.

A belga szövetségi kapitány, Roberto Martínez és az olaszokat irányító Roberto Mancini az elsők között emelte fel hangját annak érdekében, hogy bővebb kerettel készülhessenek a csapatok a kontinensviadalra.

A koronavírus-járvány miatt a labdarúgókon is nagyobb a terhelés és az esetleges sérülések, illetve pozitív tesztek miatt szükséges a változtatás. Ennek okán az UEFA már korábban jelezte, hogy az Eb-n három helyett öt cserelehetősége lesz az együtteseknek.

Az angolokat irányító Gareth Southgate szívesebben maradt volna a 23 fős létszámnál, de elismerte, így nyugodtabban várhatják az Eb-t a nemzeti csapatok.

A változtatást bizonyára több játékos is üdvözölte, akik esetleg a peremén voltak a 23 fős keretnek és a szövetségi kapitányok, köztük a magyar válogatottat irányító Marco Rossi számára is nagyobb ezzel a merítési lehetőség.

Borítókép: fotó: MTI/Szigetváry Zsolt