Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Budapestre érkezett az Eb-trófea

m4sport.hu
Megérkezett Budapestre az Henri Delaunay Kupa, amelyet a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság győztese érdemel ki.

A trófeát csütörtökön az MTVA székházába szállították, szombatig lesz a magyar fővárosban, egyebek mellett kiállítják a Hősök terén, a Citadellán és a Puskás Arénában is.

Gera Zoltán, az Európa-bajnokság budapesti nagykövete az M4 Sport csütörtök délutáni Sporthíradójában elmondta, az ő feladata a budapesti mérkőzések népszerűsítése, de szerinte erre nincs nagy szükség. „Mindenképpen óriási élmény lesz nézni a budapesti Eb-mérkőzéseket, reméljük, élőben.”

A 97-szeres válogatott labdarúgó a 2016-os kontinensviadalra visszaemlékezve azt mondta, a legnagyobb élmény számára az volt öt éve, hogy a franciaországi stadionokban is 25-30 ezer magyar szurkolt, reméli, ezúttal a hazai mérkőzéseken még annál is jobb hangulat lesz és jó eredményeket fog elérni a válogatott. „Azt várom, hogy egy felszabadult, örömteli, tüzes játékot fog játszani a csapat.”

Gera Zoltán és Hajdú B. István az Eb-trófeával (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora kiemelte, hogy a magyar labdarúgás történetében még soha nem volt arra példa, hogy a magyar válogatott hazai pályán játsszon egy világtornán tétmérkőzéseket, ezért mindenképpen különleges hangulata lesz az Eb-nek. „Ha belegondolunk, hogy 2016-ban Bordeaux-ban és Magyarországon milyen ünneplés volt az osztrákok legyőzése után, akkor gondoljunk bele, hogy ha ez az egész Magyarországon van, akkor milyen népünnepély lehet. Reméljük, hogy mind a járványügyi helyzet, mind a csapat eredményei indokolttá teszik az ünneplést. Egészen más, ha a kommentátor üvölt egy nagyot mondjuk Szoboszlai Dominik góljánál, amivel megverjük Izlandot és kijutunk az Eb-re, és csak a saját hangját hallja, vagy ha kiált egy gólt mondjuk a magyar–portugálon vagy a magyar–francián és nem hallja a saját hangját sem, mert hatvanezer ember ünnepel” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy nézők előtt rendezhetik majd a budapesti Eb-meccseket.

Hajdú B. István az m4sport.hu-nak elárulta, hogy Belgiumot tartja az Európa-bajnokság favoritjának, míg Gera Zoltán a „kiszámíthatatlan” angoloknak szurkol, de szerinte a franciák és a németek is esélyesek a végső győzelemre.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, míg június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben.