Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Marco Rossi segítője az Eb előtt távozott a válogatott stábjából

mti
Az MTK Budapest új vezetőedzőjének kedden kinevezett Giovanni Costantino távozott a magyar labdarúgó-válogatott stábjából, jelentette be szerdán az MLSZ. Marco Rossi szövetségi kapitány és eddigi pályaedzője közösen úgy határozott, hogy utóbbi elhagyja a telki edzőtábort, és teljes mértékben új feladatára koncentrál.
 

 

„Vezetőedzői munkát végezni hatalmas feladat, éppen ezért teljes embert kíván” – fogalmazott Marco Rossi.

„Saját tapasztalatból tudom, hogy folyamatos munkával és figyelemmel jár a tisztség. Ezért úgy döntöttünk, hogy Giovanni ma elhagyja az edzőbábort. Neki is jobb, ha már most teljesen az új, nagy kihívást jelentő feladatára tud koncentrálni, a válogatott számára pedig elengedhetetlenül fontos, hogy minden stábtagunk száz százalékosan a munkájára összpontosítson ebben a rendkívül fontos időszakban. Giovanninak, aki részese volt a válogatottal eddig elért sikereinknek, köszönjük eddigi munkáját, és sok sikert kívánunk neki az MTK Budapest vezetőedzőjeként” – idézi az mlsz.hu a szakvezetőt.

„Óriási lehetőség számomra, hogy az MTK Budapest bizalmat szavazott nekem vezetőedzőként.

A mostani döntésből az MTK és a válogatott is profitál, hiszen én is teljes erőbedobással az új feladatomra tudok koncentrálni, és a válogatott is kizárólag az Eb-felkészülésre fókuszáló stábbal készülhet az előtte álló fontos feladatokra.

Jelenleg ezzel tudom a legjobban segíteni leendő klubomat és a nemzeti együttest is. Köszönöm Marcónak, a teljes stábnak és a játékosoknak az együtt töltött időszakot, és természetesen hihetetlenül szurkolni fogok nekik az Európa-bajnokságon és a vb-selejtezőkön is” – így Constantino.

Gazdag Dániel (fotó: MLSZ)

 

A délutáni, szakadó esőben megtartott edzés levezénylésében Costantino már nem vett részt, Gazdag Dániel azonban, aki bő egy hete szerződött az MLS-ben szereplő Philadelphia Unionhoz, csatlakozott a kerethez és már együtt edzett a csapattal, mivel amerikai vízuma még nem érkezett meg, így egyelőre nem utazott el új csapatához orvosi vizsgálatra.

Csütörtökön tovább bővül majd a keret, a két Törökországban játszó csapattag, Szalai Attila és Varga Kevin is megérkezik Telkibe.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon június 15-én a címvédő portugálokkal, négy nappal később a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, majd június 23-án a 2014-ben vb-aranyérmes németek ellen Münchenben zárja a csoportkört.

Borítókép: Az MTK megkeresése előtt: itt még biztosan tudta Rossi, ki is az a Giovanni Costantino (fotó: MLSZ).