Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Ramos kimaradt a spanyolok Eb-keretéből

m4sport.hu/MTI | Szerző: Pollák Márton
Kijelölte a Európa-bajnokságra készülő keretét Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. .
 

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEIT AZ M4SPORT ÉS A MEGÚJULT M4SPORT.HU ÉLŐBEN KÖZVETÍTI.

Luis Enrique a kerethirdetés után elmondta, a Real Madrid és a spanyol csapat korábbi csapatkapitánya, Sergio Ramos kihagyását alaposan átgondolta – olvasható a Mundo Deportivón, és végül azért nem számít a 180-szoros válogatott hátvédre, mert szinte az egész szezonban sérülésekkel küszködött és sokszor a Realban sem tudott pályára lépni.

Érdekesség, hogy nagy tornára először utazik úgy a spanyol válogatott, hogy egyetlen Real Madrid-játékos sincs a keretben.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy vasárnap este egy „nagyon udvarias, korrekt, tiszteletteljes” telefonhívás keretein belül közölte döntését a 35 éves Ramosszal. Indoklásként kifejtette, hogy január óta nem tudott megfelelő edzésmunkát végezni és mérkőzéseket játszani, de hozzátette, hogy a tapasztalt védő mindig tudása legjavát nyújtotta a válogatottban, és a jövőben is a csapat segítségére lehet.

Luis Enrique hangsúlyozta, nehéz volt meghozni ezt a döntést, de először mindig a válogatott érdekeit nézi. Ramosnak azt javasolta, hogy összpontosítson a felépülésére – jelenleg izomsérüléssel bajlódik –, a visszatérésére a klubcsapatában, hogy a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezősorozatban ismét számíthasson rá.

„Szeretném, ha itt lenne. Lehetséges volt, hogy felépül a rajtig, de ezt most már valószínűtlennek látom, mivel az elmúlt hónapokban alig tudott játszani” – magyarázta.

A nemzeti csapatba visszakerült César Azpilicueta, Adama Traoré és Pablo Sarabia, valamint újoncként ott van a közelmúltban honosított Aymeric Laporte is.

A koronavírus-járvány miatt az eddigi 23 helyett az idei tornán 26 játékosból áll majd egy-egy együttes kerete, a mérkőzésekre viszont csak 23 futballistát lehet nevezni, mert a sportág szabálya előírja, hogy legfeljebb 12 cserejátékos lehet.

A spanyolok a csoportkörben Svédországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával is Sevillában találkoznak.

A spanyol válogatott kerete:

Kapusok:
Unai Simón (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Robert Sánchez (Brighton)

Védők:
César Azpilicueta (Chelsea), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Eric García (Manchester City), Aymeric Laporte (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds United), Jordi Alba (Barcelona), José Gayá (Valencia)

Középpályások:
Rodri Hernández (Manchester City), Sergio Busquets (Barcelona), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcántara (Liverpool), Koke Resurrección (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)

Támadók:
Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzábal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferrán Torres (Manchester City), Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

 

 

Borítókép: epa08614261 A handout video-grab taken from a video released by Spanish Royal Soccer Federation (RFEF) of Spanish National Soccer Team's head coach, Luis Enrique Martinez, as he places face masks with the names of the soccer players selected to be members of the national squad for next UEFA Nations League games, in Madrid, Spain, 20 August 2020. Spain will face Germany next 3 September and Ukraine next 6 September. EPA/HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES