Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Bruno Fernandes érkezik az Eb-re a legtöbb meccsel a lábában

m4sport.hu
Senki nem játszott annyi mecset a szezonban az Eb résztvevői közül, mint az MU irányítója.
 

Június 11-én kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, és a játékosok legtöbbje elég kifacsartan, egy hosszú szezon után érkezik a tornára. Vannak akik sérülés miatt egyébként sem lehetnek ott, míg mások éppen a hosszú szezon következtében a torna előtt sérültek le.

A trasnfermarkt.co.uk összeállítása alapján a legleterheltebb Bruno Fernandes lesz a tornán, aki 66 meccset (5,183 perc) játszott a Manchester United és Portugália csapatában 2020. szeptember 5. és 2021. május 26. között – ez négy naponta egy meccset jelent. Ezzel a középpályás lett Európa legtöbbször pályára lépő játékosa.

A második helyen Mason Mount található, aki a Chelsea Bajnokok Ligája-diadalában és a Premier League-szezonban is főszerepet játszott. Összesen 64 meccsen lépett pályára.

A harmadik helyen hárman osztoznak. Szintén egy portugál, Ruben Dias 63 meccset játszott a nemzeti csapatban és a Manchester Cityben, de a holland Georginio Wijnaldum (Liverpool) és a francia Antoine Griezmann (Barcelona) is ennyi meccset tudhat maga mögött. Köztük csak percek döntenek.

Kapus nem fért az első tízbe, a legelőkelőbb helyen a dán Kasper Schmeichel található, a Leicester kapusa 59 meccsen játszott. Az első 25-be csak két 30 év feletti játékos került be, Dusan Tadic (Ajax/Szerbia) 60, míg a horvát Luca Modric 58 meccsen lépett pályára. A másik véglet a Barcelona középpályása Pedri, aki 18 éves korában már 59 mérkőzést játszott, és ezt most az Eb-n még növelheti.

Borítókép: Bruno Fernandes (MTI/EPA/Peter Powell)