Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Tisztelettel beszélnek a magyar válogatottról, de nyerni akarnak az írek

mti
Az ír labdarúgó-válogatott győzni szeretne kedden a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar csapat ellen.
 

“A magyarok előző mérkőzésükön sok kulcsjátékost pihentettek, így ellenünk valószínűleg a legjobb összeállításukban lépnek pályára. Ez egy jó teszt lesz számunkra, a játékosoknak pedig nagy kihívás” – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Stephen Kenny szövetségi kapitány, aki hozzátette, kifejezetten örül, hogy szurkolók előtt léphetnek pályára, mert a nézőkkel a szenvedély is visszatér a labdarúgásba.

A tavaly áprilisban kinevezett szakember négy napja aratta első győzelmét a válogatott kispadján, az elmúlt időszak gyengébb eredményeiről úgy vélekedett, hogy új csapat építése zajlik, radikális változtatásokat hajtott végre, a válogatottba kerülő fiatalok pedig nem olyan gyorsan fejlődtek, mint azt remélték.

“Nagy lehetőség a magyarok számára, hogy az Eb-n legnehezebb csoportban Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal szerepelhetnek. Óriási élmény lesz telt ház előtt ilyen csapatokkal megküzdeni” – mondta a magyar csapat Eb-szereplése kapcsán Kenny, aki szerint nem ijesztő, sokkal inkább lelkesítő ez a kihívás.

Kenny úgy vélte, a magyarok elleni győzelem nagy lökést adhatna együttesének a szeptemberi vb-selejtezőkre.
John Egan arról beszélt, hogy múlt csütörtökön Andorra 4-1-es legyőzése nagyon jót tett a játékosok önbizalmának, mert másfél év után tudott újra nyerni a nemzeti együttes.

“Rég vártunk már erre a sikerre, emiatt nagy nyomás volt rajtunk. Amikor hátrányba kerültünk, nyugodtak tudtunk maradni, ezért sikerült fordítani és ez önbizalmat, magabiztosságot ad a csapatnak” – fogalmazott a Sheffield United védője azzal kapcsolatban, hogy ezt megelőzően az írek 2019 novemberében nyertek legutóbb, azután 12 meccsen nyeretlenek maradtak.

A 29 éves futballista, aki Seamus Coleman sérülése miatt csapatkapitány lesz kedden, kiemelte, hogy ezúttal más, sokkal keményebb mérkőzésre számít, mivel a magyarok jóval nagyobb játékerőt képviselnek a pireneusi miniállamnál, ráadásul biztosan nagy lelkesedéssel, feldobott állapotban játszanak majd, tekintve, hogy a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülnek.

“Ennek ellenére mindenképpen jó eredményt szeretnénk elérni, amire lehet építeni a jövőben. Papíron barátságos meccs lesz, de nyerni akarunk” – jelentette ki Egan, aki a magyar válogatottról az összeszokottságot emelte ki.
A magyar-ír felkészülési mérkőzés kedden 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

Borítókép: Stephen Kenny (EPA/ANDREJ CUKIC)