Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A portugálok minden játékosa rendelkezik negatív teszttel és beoltott vagy immunis

m4sport.hu
A Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) közleményt adott ki, amelyben arról számolt be, hogy az Európa-bajnokságra nevezett összes játékosa megkapta már korábban a koronavírus elleni oltást. Mindezt azért tartották fontosnak kiemelni, meg a pénteki, Spanyolország elleni mérkőzés után kiderült, hogy ez ellenfél Sergio Busquetsnek pozitív lett a tesztje.
 

Természetesen a spanyolok elleni mérkőzés után a portugál delegáció stáb tagjai is átestek egy Covid-teszten, amelyen mindenki negatív lett. Busquets esete miatt felmerült annak lehetősége, hogy a portugáloknak karanténba kell vonulniuk, de a szövetség bejelentése alapján ez szükségtelen.

A hivatalos honlapon kiadott közleménybe az FPF arról számol be, hogy szinte az egész csapatot még a „megfelelő időben” oltották be a koronavírus ellen. Az elmúlt hat hónapban megfertőződött játékosok oltatlanok maradnak, mivel természetes immunitással rendelkeznek. Állandó orvosi megfigyelés alatt állnak, esetükben az oltás szükségességére utaló jelek nincsenek.

A portugál válogatott pont a magyarral kezdi meg Eb szereplését Budapesten. A június 15-én este megrendezésre kerülő mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: EPA/JOSE SENA GOULAO