Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Bogdán Ádám: Erről álmodtam gyerekkoromban, és ez most megvalósul

m4sport.hu
Az Írország ellen 0-0-s döntetlennel végződő felkészülési mérkőzés 63. percében Gulácsi Pétert váltó Bogdán Ádám 2016 márciusa óta először, összesen 21. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. A Ferencváros kapusa az 5 évvel ezelőtti tornán nem lehetett ott, most azonban valóra válik gyermekkori álma.

„Nem egyszerű kapusként mérkőzés közben beállni, de ezt csak nagyon zárójeles mondat, rettentő boldog vagyok, hogy növelni tudtam válogatott mérkőzéseim számát” – értékelt a lefújás után az M4 Sportnak.

A szezon végén a Ferencvárosban is lehetőséget kapó Bogdán Ádám legutóbb öt éve védhetett a válogatottban, Horvátország ellen.

„Egészen hihetetlen hogy öt év eltelt az utolsó válogatott mérkőzésem óta. Az utóbbi egy-két hónapban egy nagyon jó hullámon vagyok, nagyon boldoggá tesz, hogy így alakult, rendkívül jó közösségbe kerültem a Ferencvárosban és a válogatottban is, élvezem minden percét, hogy újra pályára léphettem címeres mezben és megyünk egy hazai rendezésű Eb-re, erről álmodtam gyerekkoromban és ez most megvalósul.”

Ciprus és Írország ellen Bemelegítő mérkőzések voltak nekünk és a szurkolóknak is, meg kell őrizni, ami most köztünk van, ez most egy nagyon örömteli állapot, ezért rengeteg küzdünk a csapattal, a szurkolóknak rengeteget köszönhetünk, majdnem be tudták gyötörni a győztes gólt. Továbbra is így kell játszanunk és küzdenünk, hogy megháláljuk azt a bizalmat, amit a szurkolóinktól kapunk már nagyon-nagyon régóta.”

A kezdőcsapatba visszakerülő Nagy Ádám azzal kezdte, hogy mind tudták, nem egyszerű felkészülési mérkőzés elé néznek. „Abszolút úgy álltunk hozzá, hogy ez a főpróba. Nyilván mentálisan nehéz ilyenkor száz százalékon égni, de külön motiválni senkit nem kell, hiszen mindenki megpróbálja beverekedni magát a kezdő tizenegybe” – némi akadozást azért látott, amit még lesz lehetőség korrigálni, tette hozzá.

Elárulta, izomfárdtsága, mely az elmúlt időszak keményebb terheléséből adódott, már a múlté.

Az egy dolog, hogy most az elmúlt időszakban szépen meneteltünk, gondolok itt első sorban a Nemzetek Ligájára. De mégiscsak az Európa-bajnokság lesz az, amit az egész világ figyel. Nagyon bízom az egész csapatban. Nagyon várom, hogy bizonyíthassunk” – tekintett előre Nagy, akinek a találkozót megelőző napon született meg a kisfia.

Az Izland elleni novemberi Eb-pótselejtezőn a kijutás szempontjából kulcsfontosságú egyenlítő gólt szerző Nego Loic szintén a 63. percben lépett pályára, Kleinheisler Lászlót váltotta.

A Fehérvár immár 11-szeres válogatott játékosa szerint a már 11 mérkőzés óta veretlen magyar csapat játékából csak a gól hiányzott.

„Nagyon remélem, hogy a következő mérkőzéseken sikeresebbek leszünk a kapu előtt. Mindent beleadtunk, tényleg csak ez hiányzott. Készen állunk a portugálokra” – mondta.

„A magyar szurkolókra csak egy szót tudok mondani: elképesztő, elképesztő, elképesztő. Köszönjük szépen, ugyanilyen hangulatra lesz szükségünk az Európa-bajnokságon is.”

A magyar csapat az Eb csoportkörében jövő kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában, június 23-án pedig a németek vendége lesz Münchenben.

További Hírek