Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Van de Beek rémálma tovább folytatódik: megsérült, így kihagyja az Eb-t

m4sport.hu
A holland válogatott és a Manchester United középpályása, Donny Van de Beek megsérült, így közvetlenül az Európa-bajnokság rajtja előtt dőlt el, hogy nem lesz tagja a Frank de Boer csapatának, nem játszik a kontinensviadalon.
 

Nehéz szezont tudhat maga mögött Donny Van de Beek, aki gyakorlatilag egész évbe azért küzdött, hogy több játéklehetőséget kapjon Ole Gunnar Solskjaertól a Vörös Ördögöknél, de nem túl nagy sikerrel.

A középpályás tavaly nyáron igazolt az Ajaxtól a Manchester United csapatába, amelyben azonban csak négy bajnoki meccsen volt kezdő az elmúlt idényben.

Ennek elleére Frank de Boer, a hollandok szövetségi kapitánya bízott képességeiben és meghívta a válogatott keretébe.

A holland szövetség kedden közlemény adott ki, hogy a középpályás megsérült, így kikerült az Eb-keretből. A szövetségi kapitány, De Boer úgy döntött, hogy nem hív más játékost Van de Beek helyére a keretbe.

A holland válogatott vasárnap kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon Ukrajna ellen.

A lengyel válogatott is kénytelen lesz nélkülözni egyik kulcsjátékosát.

Arkadiusz Milik sérülése nem jött rendbe, így a labdarúgó elhagyta a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő lengyel válogatott edzőtáborát, és nem vesz részt a kontinensbajnokságon.

A lengyel szövetség közölte, a 27 éves támadó az edzőtáborba érkezése óta térdsérüléssel bajlódik, így többnyire csak egyéni munkát volt képes végezni. Miután tünetei nem szűntek meg, a vizsgálatokat követően az orvosi stábbal egyetértésben arra a következtetésre jutottak, hogy nem lesz bevethető állapotban az Eb-n.

Hozzátették: Milik visszatér klubjához, ahol folytatja a rehabilitációt.

Paulo Sousa szövetségi kapitány nem hívott be másik játékost a kieső csatár helyett.

Borítókép: Donny van de Beek (EPA/Aleksandra Szmigiel / POOL)