Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A közösségi közlekedés, a metró és a villamos a megoldás az Eb ideje alatt

m4sport.hu
A Puskás Aréna elhelyezkedése miatt kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel. A BKK a találkozók napján minden érintett villamos- és metrójáratot a szokottnál gyakrabban indít. Az Európa-bajnokság alatt a főváros több pontján, különösen az aréna közelében forgalomkorlátozás lesz érvényben.
 

A BKK járatsűrítéssel segíti a szurkolókat, minden a környéken közlekedő tömegközlekedési eszköz, így az 1-es villamos, az M2-es és az M4-es metrók is lényegesen sűrűbben járnak a mérkőzések időszakában. A szurkolók kényelme érdekében a Keleti pályaudvartól és a városligeti Szurkolói Zónából egy-egy gyalogosfolyosó indul a Puskás Arénáig, így a nézők kényelmesen közelíthetik meg a stadiont.

A stadion közelében több száz önkéntes dolgozik, segítve majd a szurkolók tájékozódását, bejutását. Figyelje mindenki az EURO 2020 egyenruhás segítőit, és töltse le az UEFA hivatalos mobilalkalmazását, mely magyar nyelven, és folyamatosan frissülve jeleníti meg a legfontosabb tudnivalókat!

Meccsnapokon az autóforgalom zárása széles körben valósul meg négy órával a találkozók kezdete előtt, a parkolást is korlátozzák a belvárosban, ezért arra kérjük a szurkolókat, hogy egyénileg, személygépkocsival ne érkezzenek a helyszínekre. A nagyobb távolságból, vidékről autóval érkező szurkolók számára a város külső területein található P+R zónák használata ajánlott.

A mérkőzéstől függetlenül a városban közlekedőknek azt javasoljuk, hogy kerüljék el a lezárt területeket határoló utakat, mivel a térség úthálózatán jelentős torlódásokra, útlezárásokra lehet számítani. Ez az autók mellett az autóbuszok, trolibuszok közlekedését is érinti.

A korlátozások által leginkább érintett területek
• a Puskás Aréna környezetében a Kerepesi út – Thököly út – Hungária körút által határolt utak/utcák (lezárásra kerül többek között a Verseny utca, a Dózsa György út, a Stefánia út, az Egressy út belső szakasza, az Istvánmezei út és az Ifjúság útja is),
• a Hősök tere környéke, valamint a Dózsa György út és a keresztező utak a szurkolói vonulások miatt, így akár több órán keresztül is zárva lehet például a Thököly út.

További részletek a BKK kommunikációs csatornáin, valamint az Európa-bajnokság hivatalos mobilalkalmazásában (EURO 2020 Official) is megtalálhatók lesznek. Utóbbit érdemes mindenkinek használnia, mert az Európa-bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos összes fontos hír megtalálható lesz rajta, a szurkolói információktól kezdve a válogatottakról szóló hírekig.

A Puskás Arénába való belépésnél a koronavírus elleni védettséget igazoló karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján. A cél, hogy minden szurkoló minél korábban a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. Az átvételi pontok minden helyszínen kora reggeltől estig lesznek nyitva, így mindenki a számára legkedvezőbb időpontban veheti át azokat, akár a mérkőzés előtti napon, munka után az esti órákban, akár meccsnapon, munkakezdés előtt.

Megértésüket és együttműködésüket előre köszönik a szervezők!

További Hírek