Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Bajnokságból a PL, csapatból a Chelsea adja a legtöbb játékost az Eb-re

m4sport.hu
Összesen 42 bajnokság labdarúgói adják az Eb mezőnyét, a magyar pontvadászat a 10. helyen áll 17 játékossal.
 

A pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon összesen 42 bajnokság játékosai léphetnek pályára. A transfermarkt.co.uk összeállítása szerint legtöbben (119-en) az angol Premier League-ből lesznek ott a tornán. A második helyen e német Bundesliga áll (89), míg a harmadik az olasz Serie A, 71 labdarúgóval.

A dobogósok után jelentős a csökkenés, hiszen a spanyol La Liga már csak 39, míg az orosz Premier Liga 32 játékossal képviselteti magát. A hatodik helyen meglepetésre az angol másodosztály, a Championship található (29), amely ezzel megelőzi a többi között a francia Ligue 1-et (28) is.

Az OTP Bank Liga – holtversenyben a holland pontvadászattal – az előkelő 10. helyen áll, a magyar bajnokságot 17 játékos képviseli. Ez összesen hat magyar klubot (Ferencváros, MOL Fehérvár, Paks, MTK, Újpest, Mezőkövesd) érint. A 12 magyar labdarúgón kívül két Észak-Macedón, egy-egy ukrán, szlovák és finn játékos játszhat az Eb-n a hazai bajnokságból.

A klubok közül a friss BL-győztes Chelsea-ből szerepel a legtöbb játékos a kontinenstornán, ugyanúgy 17, mint a magyar bajnokságból. Őket a Manchester City (15), majd a Bayern München (14) követi. A Ferencvárost hét játékos képviseli, az öt magyar válogatotton (Dibusz, Bogdán, Botka, Lovrencsics, Sigér) kívül Mák a szlovák, Zubkov az ukrán együttest erősíti.

Ezzel a hét játékossal a magyar bajnok olyan csapatokat is megelőz, mint a PSG, a Real Madrid (6-6), vagy az Ajax (5). A MOL Fehérvár is 5 játékost ad a tornára, miközben a Milan vagy az Arsenal csak négyet. Ezen a listán a Leipzig a 10. helyen áll, többek között két magyar játékosának (Gulácsi, Orbán) is köszönhetően.

Borítókép: epa09236208 Chelsea's Antonio Ruediger (C) and his teammates celebrate with the trophy following the UEFA Champions League final between Manchester City and Chelsea FC in Porto, Portugal, 29 May 2021. EPA/David Ramos / POOL