Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

EURO 2020: Minden tudnivaló a védettséget igazoló karszalagokról

MLSZ
Egyedül Budapesten rendeznek teltházas összecsapásokat a pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságon. Annak érdekében, hogy a védettség igazolása zökkenőmentes legyen, a szurkolók számára több helyszínen és több időpontban zajlik a karszalagok átadása. Az átvételi pontok már a találkozók előtti napon teljes kapacitással működnek majd!
 

Sokak számára újdonság, hogy a járványhelyzet miatt a futballmérkőzések előtt a védettségi igazolványok meglétét is ellenőrizni kell Európa-szerte a stadionokba való belépést megelőzően.

A karszalagok minél zökkenőmentesebb átvétele érdekében Budapesten három könnyen megközelíthető helyszínen, összesen mintegy száz átvételi pultot nyitnak meg a szervezők a mérkőzéseket megelőző napon és a mérkőzések napján. A cél, hogy minden szurkoló a lehető leggyorsabban hozzájusson a szalagjához. Az átvételi pontok minden helyszínen kora reggeltől estig lesznek nyitva, így mindenki a számára legkedvezőbb időpontban veheti át azokat, akár a mérkőzés előtti napon, munka után az esti órákban, akár meccsnapon, munkakezdés előtt.

A budapesti és a fővároshoz közeli szurkolók a legkényelmesebben a találkozók előtti napon vehetik át a karszalagjukat. A vidékről érkezők pedig a mérkőzés napján, hosszabb sorban állás nélkül juthatnak hozzá a karszalagokhoz.

A Magyar Labdarúgó-szövetség kommunikációs csatornáin folyamatosan tájékoztatják a szurkolókat arról, hogy mely átvételi pontokon a legrövidebb a várakozási idő, melyik helyszíneket érdemes felkeresni a minél gyorsabb szalagátvétel érdekében.

A helyszínek:

• Groupama Aréna (B-lelátó, a Sas-szobor mellett)
• Dózsa György út (Városliget, Promenád)
• Papp László Budapest Sportaréna

A külföldről érkező szurkolók, a mérkőzések előtti napokon és a meccsnapokon a repülőtéren is átvehetik a karszalagjaikat. Ezek a pontok a mérkőzések előtti napokon 8.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva, míg a meccsnapokon 7.00 órakor nyitnak és a második félidő kezdetekor zárnak.

Kiskorú szurkolók igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása; kivéve azon 16-18 évesek számára, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal és kísérő nélkül kívánják megtekinteni az Eb-mérkőzéseket.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd