Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Inkább legyen vita, mint semmi érzelem – Matthäus bízik a jó német szereplésben

mti (címlapi kép: mti)
A német válogatottsági rekorder, Lothar Matthäus bízik abban, hogy hazája válogatottja legalább elődöntőig eljut a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A korábbi magyar szövetségi kapitány – aki szakkommentátor lesz a kontinensviadal alatt – elmondta, a csapatban van összetartás, öröm, és alapvetően bízik az elődöntős szereplésben.

A németek mindhárom csoportmeccsüket Münchenben, azaz hazai környezetben játsszák: jövő hét kedden a világbajnok francia, jövő szombaton a címvédő portugál, majd június 23-án a magyar válogatott lesz az ellenfél a bajor fővárosban.

A 150-szeres válogatott Matthäus szerint nem gond, hogy múlt szerdán a dánok elleni 1-1-re végződött felkészülési mérkőzésen látványosan összeszólalkozott Joshua Kimmich és Leroy Sané, akik ráadásul a Bayern Münchennél is csapattársak.

„Örülök, hogy vannak érzelmek. Jobban szeretem, ha a játékosok kiabálnak egymással, mintha egymáshoz sem szólnak” – jegyezte meg a 60 esztendős Matthäus. felidézve, hogy korábban is voltak ilyen jellegű súrlódások a csapatban a Bayernnél, ez nem szokatlan. Régebben közte és Jürgen Klinsmann vagy Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness között is akadtak nézeteltérések.

További Hírek