Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Az Eb legdrágább kezdőjéből négy játékos a magyar csoportban küzd

m4sport.hu
A mérvadó transfermarkt.co.uk összeállította az Európa-bajnokságon szereplő labdarúgók értéke alapján a legdrágább kezdőcsapatot. A tizenegy játékosból négyen az F csoportban szerepelnek, amelyben a magyar válogatott is szerepel. Ugyanakkor komoly hiányzók is akadnak, a magyaros kvartettből is.
 

A Transfermarkt ezzel a gondolattal kezdi a legértékesebb tizenegynek a bemutatását:

„Hogy megnyerné-e az Európa-bajnokságot ez a csapat, ezt nem tudhatjuk. De egy dolog egészen bizonyos: figyelembe véve a szereplő válogatottakat és játékosokat az idei tornán, ez a legértékesebb tizenegy az Eb-n, ami a piaci értéküket illeti.”

Forrás: transfermarkt.co.uk

Mint látható, a lap a 3-5-2-es felállás szerint válogatta össze a csapatot ki is emeli, ha más szisztéma szerint történt volna a válogatás, akkor lehetnének változások, de az öt legértékesebb labdarúgónak így is. úgy is helye lenne ezen a listán: Kylian Mbappé (PSG) – akivel lesz dolga a magyar válogatottnak a közeli jövőben – jelenleg a lap szerint a legdrágább játékos, a támadószekció baloldaléra került az összeállításban, hogy a remek idény futó Romelu Lukaku (belga, Inter) és Harry Kane (angol, Tottenham) kettősnek helyet szorítva. Jadon Sancho (angol, Borussia Dortmund) és Kevin de Bruyne (belga, Manchester City) is megkérdőjelezhetetlennek mondató ebben a felállásban.

A magyar válogatottat magába foglaló F csoportból Mbappé mellett még itt találunk egy másik franciát, Raphael Varane-t, a német Joshua Kimmichet (Bayern München) és a portugál védőt, Rúben Diast (Manchester City).

Végignézve a csapatot bizonyosan felmerül pár játékos neve, aki ugyancsak odaférhetne: Cristiano Ronaldo már túl van pályafutása zenitjén, de talán még mindig furcsa egy Európa legjobbjaiból álló csapatot nélküle látni. Ugyanakkor Az elmúlt két évben Anglia egy másik portugáltól volt hangos, akit szintén nem fedezünk fel ebben a kezdőben. Bruno Fernandes a Manchester United vezére, az Eb-n is várhatóan fontos szerep vár rá a luzitán csapatban – 15-én éppen Marco Rossi legényei ellen -, de ebből a bitang erős gárdából kicsúszott.

És még sorolni lehetne a neveket. Még mindig a csoportunknál maradna, és figyelembe véve, hogy milyen szezont futott, talán mindenkiben felmerül, hogy nincs ott a legjobbak között a francia N’Golo Kanté (Chelsea), a szintén nagyot menő Gündogan (német, Manchester City).

Mindenki viszont nem férhet be – legalábbis értéke alapján – így azon sem kell feltétlenül fennakadnunk, hogy az Aranylabdás gólzsák, a lengyel Robert Lewandowsi sincs a Transfermarkt kezdőjében.

Ami mindenesetre jó játék, hogy az Eb-n szereplő játékosokból ki, milyen csapatot állítana össze, amely talán a legértékesebbnél is ütőképesebb lenne.

Borítókép: Kylian Mbappe (EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

További Hírek