Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Fernando Santos: A küldetés ugyanaz, nyerni

m4sport.hu
 

A portugálok csütörtökön este költöztek be főhadiszállásukba a Margitszigeten, akiket pár szurkoló és újságíró volt az elkerített zóna mellett.

Fernando Santos, a luzitánok mestere mindenkit biztosított afelől, hogy csapata jó formában van, mentálisan pedig nagyon erős.

„Felkészülten érkeztünk, a csapat nagyon együtt van, és nagy a játékosokban az akarat. Jól dolgoztunk, itt Magyarországon tovább folytatjuk a munkát a következő napokban, felkészülünk a következő meccsünkre, ami most a legfontosabb. Van még pár napunk. A magyarok hazai pályán játszanak, és nekik is megvannak a maguk ambíciói, de mi már felkészültek vagyunk” – kezdte Santos, a portugál Canal 11-nek adott nyilatkozatát.

Látva az őket fogadó portugál szurkolókat, azt is megemlítette, hogy nagy segítségére lehetnek Ronaldóéknak.

„Biztos vagyok abban, hogy több portugál fog minket támogatni, mint ahogyan arra számítottunk. Örömünkre nyitást tapasztalhatunk, és olyan információkat kaptam, hogy sokan érdeklődnek meccseink iránt, sokan jönnének megnézni minket. Számítunk rájuk, ahogyan azokra is, akik Portugáliában maradnak” – beszélt a szurkolók szerepéről a szövetségi kapitány.

Santos szerint nincs nagyobb nyomás a csapaton amiatt, hogy címvédőként kezdi a kontinensviadalt.

„Az egyetlen különbség az, hogy bajnokként érkezünk, de a küldetésünk változatlan marad: nyerni, a létező legmesszebb jutni” – nyilatkozta a portugál kapitány.

A portugál válogatottban 11 olyan játékos van, akik a 2016-ban Európa-bajnokságot nyert csapatban is szerepeltek. Danilo is közéjük tartozik, így megfelelően érzékelheti, hogy mennyire más a mostani csapat az Eb-győzteshez képest.

„Nagyon más jellemzőkkel bír ez a csapat. A 2016-os egy nagyon összeszokott csapat volt, amely már évek óta együtt játszott, ez a mostani egy nagyon fiatal válogatott, tele nemrég felfedezett tehetségekkel. Ez nagy segítségünkre lehet, ugyanakkor nem merném kijelenteni, hogy ez tehetségesebb, mint a korábbi, de az 2016-ban megnyerte a trófeát Portugália számára, amire korábban nem volt példa” – mondta Danilo.

A középpályás arra is kitért, hogy milyen fontos szerepe volt a szövetségi kapitánynak abban, hogy a luzitán csapat sikeressé váljon.

„A fókusz mindig a csapategységen van, mióta Fernando Santos irányítja. A kezdetektől (2014-től) dolgozott azon, hogy a játékosok egója háttérbe szoruljon és a ’mi’ kerüljön az előtérbe. Ez a gondolkodás változatta meg gyökeresen a válogatottat, ez vitt arra minket, hogy nagy bajnokságokat nyerhessünk.”

A portugál válogatott csütörtökön este hétkor szállta Budapestre, majd a Margitszigetre ment busszal.

Első mérkőzését kedden játssza a Puskás Arénában a magyar nemzeti csapattal. A mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Fernando Santos (EPA/Manuel de Almeida)