Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Dán szövetségi kapitány: Nem is lehetnék büszkébb a játékosaimra

m4sport.hu
A dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosainak hatalmas erőfeszítésbe telt, hogy a Christian Eriksennel történtek után befejezzék a finnek elleni mérkőzést az Európa-bajnokságon.
 

A szombati mérkőzés 43. percében a dánok csapatkapitánya mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A meccs 105 perces szünet után folytatódott, a finnek egyetlen kapura tartó próbálkozásukat értékesítve győztek 1–0-ra, a dánok egy büntetőt is kihagytak.

„Kemény este volt – fogalmazott a lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány. – Mindannyiunkat emlékeztetett arra, hogy mi a legfontosabb dolog az életben: hogy legyenek értékes kapcsolataink, emberek, akik közel állnak hozzánk, családunk és barátaink.

A tréner hozzátette, nem tudja eléggé dicsérni a játékosait. „Nem is tudnék ennél büszkébb lenni rájuk, akik ennyire aggódnak egymásért. Eldöntötték az öltözőben, hogy addig nem tesznek semmit addig, amíg nem tudjuk, hogy Christian eszméleténél van és stabil az állapota.”

Hjulmand elárulta, két lehetőségük volt: vagy szombaton befejezik a mérkőzést vagy vasárnap délben, végül egységesen úgy döntöttek, hogy folytatják. „A játékosok tudták, hogy ma már úgysem tudnak aludni, ezért jobb volt most folytatni. De ilyen érzésekkel nem lehet mérkőzést játszani. Megpróbáltunk nyerni, de már az is hihetetlen volt, hogy ki tudtak menni és megpróbálták lejátszani a második félidőt. Őszintén szólva olyan játékosok voltak a pályán, akik teljesen elkészültek, fizikailag és lelkileg is kimerültek” – mondta a dán kapitány, hozzátéve, hogy beszélt Eriksennel és családjával is.

A gólszerző Joel Pohjanpalo azt mondta, fontos győzelmet aratott a finn válogatott, de a legfontosabb most számukra is Eriksen állapota. „Természetesen nekünk is nehéz volt kimenni a pályára, de csak elképzelni tudom, mennyire az volt a dánoknak” – fogalmazott a játékos a finn YLE televíziónak.

Markku Kanerva, a finnek szövetségi kapitánya szerint sok szempontból emlékezetes marad az este. „Először szerepelünk nagy tornán, és az első mérkőzésünket Dánia ellen játsszuk az ő otthonukban. Amikor hallottuk a himnuszt, az nagyon érzelmes volt. Aztán ami Christian Eriksennel történt, nagyon drámai és szomorú. És végül jó eredménnyel jöttünk ki a mérkőzésből.”

A tréner mérkőzés újrakezdése előtt azzal küldte fel a pályára játékosait, hogy megérti az érzéseiket azok után, ami Eriksennel történt, de próbáljanak meg a játékra koncentrálni, amennyire lehetséges.

Borítókép: Kasper Hjulmand szövetségi kapitány és a dán válogatott Christian Eriksen ápolása közben (Fotó: EPA/Stuart Franklin/Pool)