Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A pályán élesztették újra Eriksent, stabil az állapota

mti
A pályán összeesett és újraélesztették Christian Eriksent, a dán labdarúgó-válogatott játékosát a finnek elleni koppenhágai Európa-bajnoki mérkőzés 43. percében. A 29 éves középpályást kórházba szállították, azóta állapota stabil, és már kommunikációra is képes.
 

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A játékos újraélesztésével mintegy tíz percig próbálkoztak a pályán, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból – a közönség tapsa közepette. A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

Eriksen újraélesztése – egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint – sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba, ezt az információt később az UEFA is megerősítette, hozzátéve, hogy a mérkőzés folytatásával kapcsolatban 19:45-kor várható tájékoztatás.

A dán labdarúgó-szövetség azt közölte, hogy Eriksen magánál van, és további vizsgálatok várnak rá a kórházban.

A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

A 43. percben, 18.44-kor félbeszakított mérkőzést azok után folytatták 20.30-kor, hogy az UEFA egyeztetett mindkét csapattal, és a dán játékosok tudtak beszélni a kórházban kezelt Eriksennel.

Az Internazionaléval olasz bajnok középpályás menedzsere bejelentésre szerint már kommunikálni is tud.

Peter Möller, a Dán Labdarúgó Szövetség elnöke a mérkőzést közvetítő dán tévétársaságnak azt mondta, hogy a játékos kórházi ágyából beszélt játékostársaival, akik ezért döntöttek a folytatás mellett.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke azt nyilatkozta, ezekben a pillanatokban a futballcsalád egységesen imádkozik a játékosért. Hozzátette, minél gyorsabb gyógyulást kíván a játékosnak.

Eriksen mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

A Magyar Labdarúgó Szövetség közösségi oldalán üzent magyarul és angolul Eriksennek: „Christian Eriksen állapota az UEFA tájékoztatása szerint stabil. Mihamarabbi teljes felépülést kívánunk a dán válogatott játékosának!”

Borítókép: EPA/Stuart Franklin/Pool