Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Dán csapatorvos: Szívmegállása volt Eriksennek

m4sport.hu/bbc/mti
A dán labdarúgó-válogatott orvosának tájékoztatása szerint szívmegállása volt a finnek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen Christian Eriksennek, akinek az újraélesztés után továbbra is stabil az állapota.
 

A 29 éves dán játékos az Eb-újonc finnek elleni, koppenhágai összecsapás 43. percében mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót a finnek a 60. percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.

A dán szövetség vasárnap közösségi oldalán adott tájékoztatást a labdarúgó egészségi állapotáról, amelyben hozzátette: a további vizsgálatok érdekében kórházban marad a 29 éves támadó középpályás. Kiemelték: vasárnap reggel volt lehetőségük beszélni Eriksennel, aki üdvözletét küldte csapattársainak.

„Újraélesztést végeztünk, mivel szívmegállása volt – mondta Morten Boesen, a dánok csapatorvosa, hozzátéve, hogy Eriksen eszméletlen volt, amikor odaért hozzá. „Amikor odaértem, az oldalán feküdt, lélegzett, éreztem a pulzusát, de hirtelen ez megváltozott, és elkezdtük a szívmasszázst.”

A csapatorvos szerint nagyon gyorsan megérkezett az orvosi stáb segítsége, és a stadion személyzetével együttműködve sikerült megmenteni a játékos életét.

A dán labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a válogaott játékosok válságkezelési terápián vettek részt és „továbbra is támogatják egymást”. A szervezet egyben köszönetet mondott mindenkinek a támogatásért.

Morten Boesen azt is közölte, hogy Eriksen legújabb vizsgálati eredményei normálisak, az állapota továbbra is stabil.

A dán válogatott játékosai videokonferencia segítségével beszéltek kórházban lévő társukkal, Kasper Hjulmand szövetségi kapitány úgy fogalmazott, „jó volt mosolyogni látni” az Inter futballistáját.

Giuseppe Marotta, az Internazionale vezérigazgatója kijelentette, hogy játékosuk nem volt koronavírusos, és nincs beoltva, tehát nem annak szövődménye volt a szívmegállás.

Piero Volpi, a milánói klub orvosa elmondta, semmi nem utalt ilyen egészségi problémára Eriksennél, akkor sem, amikor még a Tottenham Hotspur együttesében szerepelt. Ezt megerősítette Sanjay Sharma, a londoni St. George’s Egyetem kardiológusa is, aki korábban többször is megvizsgálta a dán futballistát.

Borítókép: Morten Boesen, a dán labdarúgó-válogatott csapatorvosa (Fotó: EPA/Mads Claus Rasmussen)

További Hírek