Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Magyarország ellen Ronaldo újabb csúcs birtokosa lehet

m4sport.hu/Maisfutból
Amennyiben Cristiano Ronaldo pályára lép a Magyarország elleni Eb-meccsen kedden délután a Puskás Arénában, egy újabb egyéni rekordot dönthet meg. Ő lehet az első játékos, aki öt Európa-bajnokságon is szerepel hazája nemzeti csapatában.
 

Eddig 17 olyan labdarúgó van, aki eddig legalább négy Európa-bajnokságon szerepelt, de közülük már csak négyen aktívak. Ugyanakkor a négyből Cristiano Ronaldo az egyetlen, akit neveztek a kedden indult kontinensviadalra.

A svéd Zlatan Ibrahimovic volt még mellette, aki 2004-től az összes Eb-n szerepelt, de a Milan támadója sérüléssel bajlódik, így nincs hazája 26-os keretében.

A másik kettő még aktív labdarúgó a 43 éves olasz Gianluigi Buffon és a 36 éves német Lukas Podolski, de ők már nem képviselik hazájukat a válogatottban. Mindketten 2017-ben ölthették magukra utoljára a nemzeti csapat mezét.

Vagyis biztos, hogy CR7 lesz az egyedüli labdarúgó, aki ezt a csúcsot magáénak tudhatja, amennyiben a szövetségi kapitány, Fernando Santos is így gondolja.

Történelmi tették az m4sport.hu élőben közvetíti, amennyiben megtörténik.

Borítókép: Budapest, 2021. június 12. Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott edzésén a budapesti Illovszky Rudolf Stadionban 2021. június 12-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő portugál válogatott Magyarország ellen lép pályára június 15-én Budapesten. MTI/EPA-LUSA/Hugo Delgado

További Hírek