Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Portugál válogatott: Cancelo tesztje pozitív, máris véget ért számára az Eb

m4sport.hu/Maisfuteból
Szinte az utolsó pillanatokban kénytelen volt változtatni keretén Fernando Santos, a portugál válogatott szövetségi kapitánya. A Manchester City szélsővédőjének, João Cancelónak pozitív lett az utolsó koronavírus tesztje, ezért Santos úgy döntött, hogy azonnal kiteszi a keretből és a napokban az U21-es Eb-n szereplő Diogo Dalot-t hívja a helyére.
 

A portugál válogatott játékosain gyorstesztet végeztek el, egyedül Cancelóé lett pozitív, aki a csapat utolsó felkészülési mérkőzésén, amelyet 4-0-ra nyert Izrael ellen gólt lőtt és gólpasszt adott Bruno Fernandesnek.

A védőt azonnal elkülönítették, miután az antigén teszt eredménye nem volt kedvező, már teljesen tünetmentes. Erről a portugál szövetség azonnal értesítette a Eb szervezőbizottságát és a magyar hatóságokat.

A szombati antigén teszt után vasárnap reggel PCR tesztet is elvégeztek rajta, ami megerősítette a korábbi eredményt. Az UEFA protokollja alapján a mérkőzések előtt minden játékosnak és stábtagnak kötelessége átesni egy PCR teszten, de Cancelo eredményé leszámítva mindenkié negatív lett.

João Cancelo egyértelműen az elsőszámú opciója lett volna Fernando Santosnak a védelem jobboldalán, így az ő helyét Nelson Semedo, a Wolverhampton játékosa veheti át, az ő tartalékja pedig a frissen behívott Diogo Dalot lesz, aki az elmúlt szezont a Manchester United labdarúgójaként a Milanban töltötte kölcsönben. Eddig csak utánpótlás szinten volt válogatott.

A 22 éves játékost Dubajban érte a hír, hogy csatlakozhat Fernando Santos keretéhez, ahol éppen szabadságát töltötte, ezért várhatóan csak hétfőn csatlakozik a Cristiano Ronaldóékhoz.

A portugál válogatott első Európa-bajnoki mérkőzését kedden délután hatkor játssza Magyarország ellen, amelyet az m4sport.hu élőben közvetít.

Borítókép: Joao Cancelo (EPA/JOSE SENA GOULAO)