Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Megható holland pillanatok – a szívműtéten áteső Blind nem akart játszani az Eriksennel történtek után

m4sport.hu
Daley Blind azon is elgondolkozott, hogy nem lép pályára a vasárnap esti, Hollandia–Ukrajna (3–2) Európa-bajnoki csoportmérkőzésen.
 

 

Az Ajax 31 esztendős védője elképesztően nehéz pillanatokat élt meg szombaton, Christian Eriksen drámája ugyanis őt a személyes tapasztalatai miatt jobban megviselte – Daley Blindnek 2019-ben ültettek a szívébe defibrillátort, miután egy Valencia elleni összecsapás után a játékos szédülésre panaszkodott, majd kiderült, hogy a szívével problémák vannak, ami miatt eleinte az is kétséges volt, hogy folytathatja-e a pályafutását.

A futballistát annyira sokkolták az Eriksennel történtek, hogy elgondolkozott azon is, hogy inkább kihagyja az ukránok elleni csoportmeccset. Blind végül pályára lépett, aztán amikor a 64. percben lecserélték, könnyezve hagyta el a pályát.

„A történtek óriási hatással voltak rám. Amellett, hogy jól ismerem Christiant és a barátom, a helyzet szörnyű volt számára. Ezen a területen a múltam miatt én is megtapasztaltam néhány dolgot, így ahhoz, hogy játsszak, elsősorban a mentális akadályt kellett leküzdenem” – árulta el Blind a NOS adásában.

„Elég sok problémám volt az egésszel, de büszke vagyok rá, hogy megcsináltam. Aztán mikor lejöttem, egyszerűen minden érzelem egyben kijött belőlem. Határozottan elgondolkoztam rajta, hogy kihagyom a meccset. A képek és az átélt pillanatok nagy hatással voltak rám, ezek miatt nem is aludtam túl jól. Ahhoz, hogy túllendüljek az egészen, tényleg nagy lelki akadályon kellett túllépnem.” 

Blind hozzátette, részben azért is döntött a játék mellett, mert tudta, hogy ezzel a csapattársait is ösztönzi, emellett pedig tisztában volt vele, hogy az orvosok szerint biztonságban van.

Borítókép: EPA/John Thys / POOL