Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Gulácsi: Kár érte, mert benne volt a levegőben a magyar gól

m4sport.hu
Gulácsi Péter szerint az első portugál gólig jól működött a magyar válogatott védelme, még a gólszerzés lehetősége is „benne volt a levegőben”, a 3–0-s vereség egyáltalán nem türközi a mérkőzés képét.
 

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa a meccs után az M4 Sportnak elmondta, a csapaton a végén meglátszott, hogy Ronaldóék 90 percen keresztül őrölték őket. „Egy kis szerencsével talán a pont meglehetett volna. Köszönjük szépen mindenkinek, mert mindannyiunknak egy életre szóló élmény volt ez a mérkőzés. A franciák ellen újra megpróbáljuk, és ha úgy játszunk, ahogy ma, akkor ki tudja, mi lesz.”

A lesgólt szerző Schön Szabolcs elárulta, a megindulása előtt azt hitte, hogy nincs lesen, ezért nagyon rossz érzés volt átélni, hogy nem adják meg a találatot. „De annak nagyon örülök, hogy a szurkolók velünk voltak az egész mérkőzésen és nagyon különleges hangulatot tudtak behozni a stadionba. Már a válogatott mez felhúzásával is egy gyerekkori álmom vált valóra, az pedig még különlegesebb érzés, hogy egy Európa-bajnokságon sikerült játszanom a második mérkőzésemet 65 ezer ember előtt” – fogalmazott a 20 éves támadó.

Szalai Attila szerint bosszantó a vereség, mert 83 percig jól teljesített a csapat, nem sok hiányzott a pontszerzéshez, a végén pedig apró dolgokon múltak a bekapott gólok. „Bosszantó, mert úgy érzem, hogy nagyon jól védekeztünk, az egész csapat jól dolgozott, apait-anyait kiadtunk magunkból, csúsztunk-másztunk, vért izzadtunk, aztán kapunk egy ilyen szerencsétlen gólt.”

Sallai Roland úgy véli, a magyar csapatban „megvan a kvalitás és az erő”, erre kell építeni ez Eb hátralévő meccsein. „Az első félidőben rengeteget védekeztünk, nem nagyon tudtunk helyzeteket kialakítani, a másodikra ez megváltozott, gólt szerettünk volna szerezni, voltak helyzeteink és egy lesgólunk. De amin igazán bánkódunk, az az utolsó tíz perc. Küzdöttünk, kiadtunk magunkból mindent, sajnos ez most így sikerült, készülünk a következő mérkőzésre.”

Az elmúlt napokban kisebb sérüléssel bajlódó 24 éves támadó elárulta, a 70. perc környékén már kezdte érezni a kihagyás következményeit, be-begörcsölt a lába, de ze nem fogja hátráltatni a továbbiakban.

A magyarok szombaton a világbajnok franciákat fogadják, majd jövő szerdán a németek vendégei lesznek Münchenben. A portugálok négy nap múlva a németekhez látogatnak, majd június 23-án Budapesten a franciákkal csapnak össze.

Borítókép: (Fotó: MTI/Kovács Tamás)