Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Óvatosak, de reménykednek a bravúrban a magyar szurkolók a Portugália elleni meccs előtt

MLSZ
Június 15-én 18.00 órától Magyarország Portugáliával játszik Európa-bajnoki mérkőzést a budapesti Puskás Arénában. A szurkolók a főváros különböző pontjain gyülekeznek, hogy együtt biztassák a magyar válogatottat. Az esélyeket illetően mindkét oldal óvatosan fogalmazott
fotó: MLSZ

 

A Puskás Arénától mindössze másfél kilométernyire, Budapest egyik kedvenc találkozási pontján, a Városligeti-tó partján kialakított Szurkolói Zónában a drukkerek felfokozott állapotban várják a magyar válogatott Eb-szereplését.

Felemelő érzés, hogy részben mi rendezzük az idei Eb-t, az pedig külön öröm, hogy ilyen válogatottak ellen léphetünk pályára – mondta egy szurkoló a részben budapesti rendezésű UEFA EURO 2020-szal kapcsolatban, majd kitért arra is, hogy mit vár a magyar válogatottól. – Nem szeretnék irreális elvárásokat támasztani a csapattal szemben. Én már azzal is elégedett leszek, ha gólt szerzünk. Persze reménykedem abban, hogy telt ház előtt a játékosok elcsípnek egy pontot Portugália ellen, de ez nem lehet elvárás.”

A Szurkolói Zóna minden nap 11 órakor nyit, és az utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapokon 22 órakor zár. A mérkőzéseket négy óriáskivetítőn követhetik a szurkolók, ezen kívül pedig ügyességi akadálypálya, teqball, focis aktivitások, fotósarok, nyereményjátékok és számos szórakoztató program várja kortól és nemtől függetlenül a látogatókat. A helyszínen bőséges étel- és italkínálatból válogathatnak a szurkolók, akiknek kiszolgálásáról 150 fős személyzet gondoskodik.

„A barátaimmal jöttem ki, nagyon jól érezzük magunkat, számos program gondoskodik a szórakozási lehetőségről. Nagyon várjuk a portugálok elleni meccset, biztos vagyok benne, hogy euforikus hangulat lesz majd itt a Szurkolói Zónában. Hogy mit várok? Mivel ez az első meccs, szerintem foghatók a portugálok. 1–1 lesz” – bizakodott egy szurkoló az italpultnál.

Portugál szurkolók is érkeztek szép számmal a Szurkolói Zónába, akik hétfőn este tánccal és énekléssel hangolódtak a Magyarország elleni meccsre, de volta olyanok is, akik a portugál játékosok kartonból kivágott alakjaival szelfizgettek.

fotó: MLSZ

 

„Nagyon jól érezzük magunkat Budapesten, a város gyönyörű, és az időjárásra sem lehet panaszunk – mondta egy portugál drukker, aki az esélyeket illetően visszafogottan fogalmazott. – Nagyon nehéz csoportba kerültünk, senki sem mehet biztosra a továbbjutást illetően. Mit várok a magyarok ellen? Természetesen reménykedem a győzelemben, de ez az első meccs, ráadásul hazai pályán lesznek, ez biztos, hogy extra motivációt fog nekik adni.”

A Szurkolói Zóna az Eb teljes ideje alatt, egészen július 11-ig nyitva tart. Az esemény ideje alatt a szervezők a szurkolói zónával kapcsolatos legfrissebb információkat, tartalmakat, valamint a részletes programbontást a Puskás Aréna Facebook-oldalán teszik közzé.

De nemcsak a hivatalos Szurkolói Zónában készülnek a magyar-portugál meccsre. A város minden pontján érzékelhető az Eb-hangulat, gyakorlatilag nincs olyan köztér vagy kocsma, ahol ne az élő Eb-közvetítést adnák a tévén vagy kivetítőn. A város közepén, a Deák-téren például egy óriáskivetítőn követhetik a mérkőzéseket a kilátogatók. Már hétfőn este is sokan voltak kíváncsiak a Spanyolország–Svédország találkozóra, de a legnagyobb tömeg a magyarok mérkőzéseire várható. „Már az is nagy dolog, hogy kint vagyunk az Eb-n, ami e fölött van, az extra – magyarázta egy drukker. – 2016-ban sem gondolta senki, hogy van esélyünk, aztán csoportelsőként jutottunk a nyolcaddöntőbe. Most annyiban más a helyzet, hogy a szűk elit az ellenfelünk, de így legalább nyomás és elvárás nélkül játszhatunk.”

Magyarország június 15-én 18.00 órától játssza első UEFA EURO 2020 csoportmérkőzését Portugália ellen a telt házas Puskás Arénában. Június 19-én 15.00 órától Franciaország lesz az ellenfél, majd június 23-án 21.00 órától Németországgal játszik a magyar válogatott Münchenben.

Ugyanebben az időpontban a Puskás Arénában Portugália–Franciaország összecsapást rendeznek.

További Hírek