Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A dán-belga Eb-meccsen egy perc csak Eriksenről fog szólni

MTI
A szurkolók egy percig csak a dán klasszist éltethetik, addig a csapatok felhagynak a játékkal.
 

Romelu Lukaku, a belga labdarúgó-válogatott támadója bejelentette, a csütörtöki Dánia-Belgium mérkőzés tizedik percében a csapatok kirúgják a pályáról a labdát, hogy a nézők egy percig Christian Eriksent éltethessék a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A csatár a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte, ezzel szeretnék megadni a koppenhágai Parken Stadion közönségének a lehetőséget arra, hogy a múlt szombaton összeesett, majd a pályán újraélesztett, azóta kórházban lévő középpályást köszöntsék.

Azért a tizedik percre esett a választás, mert Eriksen a 10-es mezszámmal szerepelt az Eb-n. Lukaku hozzátette, a megbeszéltek szerint mindkét csapat abbahagyja majd a játékot, és csatlakozik a közönséghez.

A belga csatár – Eriksen klubtársa az Internazionalénál – az oroszok elleni első gólját követően is üzent társának: a kamerába azt mondta: „Légy erős, szeretlek”.

A dán játékos az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében minden előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott. A találkozót a finnek a hatvanadik percben szerzett góllal nyerték meg 1-0-ra.

Borítókép: EPA/Laurence Griffiths /