Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Még a kihagyott 11-es is belefért, Wales két góllal legyőzte a törököket

m4sport.hu
Bale adott egy pazar gólpasszt, majd később kihagyott egy 11-est, de a walesiek így is nyerni tudtak a számos helyzetet elpuskázó törökök ellen.
 

Wales 2-0-ra legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, az A csoportban szerdán Bakuban.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Wales-Törökország 2-0 (1-0)
Baku, Olimpiai Stadion, 20 ezer néző, v.: Artur Dias (portugál)
gólszerzők: Ramsey (42.), C. Roberts (95.)
sárga lap: Davies (92.), Mepham (92.), illetve Yilmaz (92.), Calhanoglu (92.)
Wales:
Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies – Morrell, Allen (Ampadu, 73.) – Bale, Ramsey (Wilson, 85.), James (Williams, 94.) – Moore
Törökország:
Cakir – Celik, Söyüncü, Ayhan, Meras (Müldür, 73.) – Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Calhanoglu – Ünder (Kahveci, 83.), Karaman (Dervisoglu, 75.), Yilmaz

I. félidő:
42. perc: Gareth Bale hajszálpontos előreíveléssel hozta remek helyzetbe Aaron Ramseyt, aki a tizenhatoson belül levette a labdát, majd hat méterről a hálóba passzolt (1-0).
II. félidő:
61. perc: Zeki Celik szabálytalankodott Gareth Bale-lel szemben a tizenhatoson belül, annak oldalvonalánál. A büntetőt a sértett hajtotta végre, de magasan a keresztléc fölé bombázott.
95. perc: Harry Wilson és Bale kis szöglete után utóbbi becselezte magát a védők között, majd Connor Robertshez passzolt, aki kapásból a hálóba lőtt (2-0).

Az első félidőben mindkét csapat sokat tett a vezetés megszerzéséért, de próbálkozásaik egészen a hajráig meddőnek bizonyultak és csak ritkán végződtek helyzetekkel. Ramsey két ziccert is elrontott, majd a 42. percben Bale kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ezzel Wales került előnybe.

A második félidőben Bale büntetőből növelhette volna csapata előnyét, de meglepően nagyot hibázott, majd fél perccel később megtámadta és megzavarta a török kapust, aki a gólvonaltól hét méterre eltalálta a walesi csatárt, de lábáról kevéssel a kapufa mellé pattant a labda.

A törökök a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, de legnagyobb helyzetüket is kihagyták, így két mérkőzés után is gól nélkül állnak. Ellenfele támadásait igyekezett kihasználni a walesi válogatott, és az utolsó percben megduplázta a különbséget.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1735112"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a török-walesi Eb-csoportmeccs
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/06/K__AP20210616243-2-1624x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: EPA/Tolga Bozoglu /