Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

De Bruyne cseréje hozta el a fordulatot: Dániát is megverte, Belgium továbbjutott

M4 Sport/mti
Belgium a második félidőben fordított és 2-1-re legyőzte Dániát, ezzel továbbjutott az Európa-bajnokság B csoportjából.

Európa-bajnokság, B csoport:
Dánia–Belgium 1-2 (1-0)
Koppenhága, 23 395 néző, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerzők: Poulsen (2.), illetve T. Hazard (55.), De Bruyne (70.)
sárga lap: T. Hazard (94.), illetve Wass (59.), Damsgaard (69.), Jensen (82.)

Belgium: Courtois – Jason Denayer, Alderweireld, Vertonghen, Meunier – Dendoncker (Witsel, 59.), Tielemans, T. Hazard (Vermaelen, 94.) – Carrasco (E. Hazard, 59.), Mertens (De Bruyne, a szünetben), Lukaku

Dánia: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard (Skov Olsen, 84.), Maehle – Höjbjerg, Wass (Styger Larsen, 61.), Delaney (Jensen, 72.) – Poulsen (Nörgaard, 61.), Braithwaite, Damsgaard (Cornelius, 72.)

A találkozó előtt a pályán egy hatalmas mezt feszítettek ki Christian Eriksen nevével és 10-es számával. Az Internazionale játékmestere szombaton ugyanebben a stadionban kapott szívrohamot a finnek elleni összecsapás 43. percében, újra kellett éleszteni, azóta pedig egy közeli kórházban kezelik.

A házigazdák nekiestek ellenfelüknek és 99 másodperc elteltével megszerezték a vezetést, ez volt az Eb-k történetének második leggyorsabb gólja.

Ahogyan azt Romelu Lukaku, a belgák klasszis csatára bejelentette, a tizedik percben megállt a játék, és mindenki Eriksent éltette, a szurkolók pedig számos molinóval üzentek kedvencüknek. „Egész Dánia veled van Christian” – ezt írták a legnagyobb drapériára. Még a holland játékvezető, Björn Kuipers is tapsolt.

A dánok ezt követően sem álltak le, komoly nyomás alá helyzeték a világranglistát vezető világbajnoki bronzérmes belgákat, akik a félidő második részére jöttek ki a szorításból.

A belgáknál a szünetben a 100. válogatottságát ünneplő Dries Mertens helyére a Bajnokok Ligája-döntőjében megsérült, azóta lábadozó Kevin De Bruyne állt be. A Premier League legjobbjának az előző két szezonban megválasztott középpályás gyorsan letette a névjegyét az Eb-n egy mesteri gólpassz formájában, amivel egyenlített csapata az 55. percben. A klasszis játékmester pályára lépése minőségbeli különbséget jelentett az akkor már amúgy is fölényben lévő belgák javára, ráadásul De Bruyne egy gyönyörű góllal a vezetést is megszerezte csapatának. A kiváló futballista rendkívül kulturáltan, szurkolói előtt, de csendben ünnepelt.

A hazaiak a hajrára újra felpörögtek, a 87. percben Braithwaite fejese a kapufán csattant és még a ráadásban is nyomott a gárda, de az eredmény nem változott. A dánok 22 próbálkozással fejezték be a találkozót.

A csoport állása:
1. (már nyolcaddöntős) Belgium 6 pont
2. Oroszország 3
3. Finnország 3
4. Dánia 0

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1736555"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a dán-belga Eb-csoportmeccs
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/06/K__AP20210617279-1620x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)