Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Gazdag Dániel: Fogtam a fejem, fél óráig meg sem szólaltam

m4sport.hu
A foci Eb minden délelőttjén jelentkező Góóól!2 beszélgetős műsorunk vendége volt Gazdag Dániel, aki elhúzódó sérülése miatt kikerült a magyar válogatott Eb-keretéből.
forrás: M4 Sport

 

A hatszoros válogatott játékost megviselték a történtek, de nagyjából már túltette magát a csalódáson.

„Túlterheléses sérülés alakult ki a bal térdemben, sprinteknél és kitámasztásnál szúrást érzek. Volt, hogy jobb lett, aztán újra elkezdett fájni, ezért úgy döntöttünk az orvosi stábbal, hogy elhagyom a válogatottat is visszatérek a klubomhoz.”

Elmondta, a hétfői edzés után döntöttek úgy, hogy a teljes gyógyulás érdekében nincs értelme tovább erőltetni.

„Sírás közeli állapotban voltam, kicsit könnyeztem is a kispadon, amikor leültem. Fogtam a fejem és fél óráig meg sem szólaltam, nagyon nagy csalódottságot éreztem.”

„Nagyjából túltettem magam a dolgon, de nyilvánvalóan van bennem hiányérzet, szerettem volna pályára lépni az Európa-bajnokságon” – tette hozzá.

A Budapest Honvédtól a Philadelphia Unionhoz szerződő középpályás elárulta, szombaton utazik klubjához és nagyjából 2-3 hétre van szüksége, hogy sérülése kifogástalanul rendbe jöjjön.

Gazdag kiesésével az elmúlt hetekben, hónapokban Marco Rossi három támadó felfogású középpályását is elvesztette, Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik után Gazdag sem bevethető a tornán.

„Nem arra készültünk az Eb előtt, hogy mi fogjuk diktálni a tempót a csoportmeccseken, szeretnénk egy stabil védekezésből kiindulni, kontrákból és pontrúgásokból veszélyeztetni, ezekre nagyon sokat készültünk” – árult el részleteket a szövetségi kapitány stratégiájáról.

„Az első meccs és vereség után kicsit feszültebb lett a hangulat”

Gazdag Dániel a műsorban beszélt a magyar-portugál mérkőzésről, a szombati franciák elleni folytatásról, új klubjáról, a válogatott mindennapjairól és az Európa-bajnokság történéseiről, eddigi mérkőzésiről is megosztotta véleményét, a teljes adást a lejátszóra kattintva megtekintheti.