Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Pontosztozkodás a horvátokkal – a cseheket jó helyzetbe hozta Lovren könyöke

M4 Sport/mti
A horvát válogatott a szünet után ledolgozta az első félidőben tizenegyesből szerzett cseh előnyt, így a két csapat 1-1-re végzett egymással az Európa-bajnokság D csoportjában.
 

Európa-bajnokság, D csoport:
Horvátország–Csehország 1-1 (0-1)
Glasgow, Hampden Park, 5607 néző, v.: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
gólszerzők: Perisic (47.), illetve Schick (37. – tizenegyesből)
sárga lap: Lovren (35.), illetve Masopust (50.), Boril (82.), Hlozek (93.)

Horvátoszág: Livakovic – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modric, Kovacic (Brozovic, 87.) – Perisic, Kramaric (Vlasic, 62.), Brekalo (Ivanusec, a szünetben) – Rebic (Petkovic, a szünetben)

Csehország: Vaclik – Coufal, Kalas, Celustka, Boril – Holes (Kral, 63.), Soucek – Masopust (Hlozek, 63.), Darida (Barak, 87.), Jankto (Sevcik, 74.) – Schick (Krmencik, 75.)

A csehek az első pillanattól kezdve támadólag léptek fel vb-ezüstérmes riválisukkal szemben, a horvátoknak tíz perc kellett, hogy felvegyék a mérkőzés ritmusát. Ezt követően nyíltsisakos, sok gólhelyzetet hozó találkozó alakult ki, amelyen a csehek a hajrában büntetőből szerezték meg a vezetést. A mostani Eb-n a harmadik gólját szerző Schick még vérző orral értékesítette a tizenegyest.

A fordulás után szinte azonnal egyenlítettek a horvátok: az első játékrészben jobbszélsőként játszó Perisic már a bal oldalon futballozva lőtt szép gólt. Az újabb találat után sem lankadt a csapatok támadókedve, és bár több pontatlanság is becsúszott mindkét oldalon a játékba, élvezetes volt a mérkőzés. Az utolsó húsz perc hatalmas horvát helyzettel indult, ezt követően azonban mindkét csapat rengeteget hibázott és nem alakult ki folyamatos játék. A hajrában a csehek előtt is adódtak lehetőségek, de az utolsó percben Petkovic lövésénél Kalasnak kellett nagyot mentenie ahhoz, hogy együttese megszerezze az egyik pontot.

Anglia-Skócia 21.00

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1738376"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Két meccs után a vb-ezüstérmes horvátok nyeretlenek, a csehek négypontosak
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/06/K__AP20210618232-3-1920x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: epa09283304 Patrik Schick (L) of the Czech Republic and Dejan Lovren (R) of Croatia in action during the UEFA EURO 2020 group D preliminary round soccer match between Croatia and the Czech Republic in Glasgow, Britain, 18 June 2021. EPA/Andy Buchanan / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)