Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A szurkolók szerint megmutattuk magunkat a világnak

m4sport.hu
A magyar válogatott nagyot küzdve 1–1-es döntetlent ért el a világbajnok franciák ellen a Puskás Arénában. A mérkőzés után a magyar drukkerek extázisban ünnepeltek a hivatalos Szurkolói Zónában, ahol többen is elmondták a véleményüket a mérkőzéssel és a magyar válogatott eddigi teljesítményével kapcsolatban.
fotó: MLSZ

 

Magyarország Fiola Attila góljával szerzett vezetést az első félidő hosszabbításában, amire Antoine Griezmann válaszolt a 66. percben. A franciák végig támadták a maradék időt, a magyar csapat azonban állta a rohamokat, és végül megérdemelten szerzett egy pontot. A mérkőzés előtt a szurkolók azt várták, hogy a portugálok ellenihez hasonló fegyelmezett játékot mutat a válogatott, amely az 1–1-gyel ezt messze felülmúlta.

„Ez egészen fantasztikus eredmény, álmomban nem gondoltam volna, hogy döntetlent érhetünk el ez ellen a francia válogatott ellen – mondta eufórikus hangulatban egy szurkoló a Városligeti-tó partján felállított Szurkolói Zónában. – A francia csapatot egytől egyig világsztárok alkotják, de ma a fiúknak sikerült eltüntetniük a két csapat közti különbséget. Nagyot küzdöttek, a szívüket is kitették a pályára.”

A Szurkolói Zónában még a mérkőzés után is fesztiválhangulat uralkodott, a drukkerek a jól bejáratott rigmusokat skandálták, közben táncoltak és ugráltak. Mások a látottakat vitatták meg újra. „Ugyanolyan bátran és jól játszottunk, mint a portugálok ellen. A második félidőben folyamatosan fokozták a nyomást, de a védelem jól bírta, és Gulácsi is a helyén volt, amikor kellett. Úgy gondolom, hogy ez a siker nagy löketet ad a csapatnak a németek elleni meccs előtt” – bizakodott egy szurkoló.

fotó: MLSZ

 

„Szerintem a franciák már a 2018-as világbajnokságon sem játszottak jól, a horvátok elleni döntőt leszámítva. Általánosságban jellemző rájuk, hogy rúgnak egy gólt és azzal megelégednek. Éppen ezért ellenünk sem számítottam nagy tűzijátékra a részükről, de természetesen azt nem vártam, hogy pontot szerzünk ellenük. Elmondhatatlanul boldog vagyok” – ment bele a részletekbe egy másik drukker. A sorok között bolyongva és egy-egy beszélgetést elkapva megállapítható, hogy az emberek már teljesen másképp vélekednek erről a válogatottról, mint korábban.

Senki ellen nem érzik esélytelennek a csapatot, sőt, kimondottan versenyképesnek gondolják még a legerősebb ellenfelekkel szemben is. A portugálok és a franciák elleni találkozón mutatott teljesítmény abszolút alátámasztja ezt. „Még, ha nem is lehetnek nagyratörő terveink egy ilyen csoportban, a világnak azért megmutathatjuk magunkat. Elvégre arról beszélgetünk, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk az Európa-bajnoknak és a világbajnoknak – mondta egy szurkoló, majd kitért a németek elleni mérkőzésre is. – Ott sem lesz veszíteni valónk, velük ellentétben. Szerintem ez az 1–1 megadja a kellő önbizalmat ahhoz, hogy Münchenben is felvállaljuk a bátor játékot.”

fotó: MLSZ

 

A magyar válogatott legközelebb június 23-án 21.00 órától lép pályára Münchenben Németország ellen. Ugyanebben az időpontban rendezik a csoport másik összecsapását, a Portugália–Franciaország találkozót a Puskás Arénában. Miután szombaton a németek 4–2-re legyőzték a portugálokat, a csoport nagyon kiegyenlítetté vált. Jelenleg a franciák az elsők négy ponttal, őket követik a németek és a portugálok három-három ponttal, míg a magyaroknak egy pontja van.

További Hírek