Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Érdekes, meglepő és szívmelengető magyar mutatók – a Rossi-csapat az Eb 2. legjobban cselező együttese

m4sport.hu | Pollák Márton
Bár egyes kontinenstornát megelőző felmérések a magyar válogatottat az Európa-bajnokság egyik, ha nem a leggyengébb csapatának titulálták, Marco Rossi együttese rácáfol a papírformára.
 

A Németország–Magyarország Eb-csoportmeccset június 23-án, szerdán 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Csakhogy két forrást emeljünk ki, a Bleacher Report összeállítása alapján Marco Rossi együttese az északmacedónokat megelőzve a második leggyengébb csapat a tornán, de a játékosok összértéke, a világranglistán elfoglalt helyezés, a légiósok száma és az átlagéletkor alapján (a magyar a negyedik legidősebb csapat) a The Analyst elemzésében is csak három válogatottat előzünk meg az Eb mezőnyében.

Ehhez képest elmondható, hogy bár nyilván nem lettünk világverők,  akadnak a csapatnak fejlesztendő területei bőven, de az eddigi teljesítményt látva a magyar válogatott a halácsoportban is képes rácáfolni a papírformára.

Az UEFA statisztikái alapján kezdjük talán a legmeglepőbb statisztikával: 35 sikeres csellel a franciák (36) mögött második a magyar együttes.

Megsüvegelendő az is, hogy visszaszerzett labdák tekintetében második, szerelésekben pedig első Rossi legénysége.

Visszaszerzett labdák:

Csehorzág – 100
Magyarország – 99
Dánia – 99
Oroszország – 95
Ausztria – 94

Szerelések:

Magyarország – 40
Lengyelország – 35
Németország – 34
Svájc – 31
Finnország – 30

Az ellenünk elkövetett szabálytalanságokat illetően is listavezetők vagyunk: 

Magyarország – 40
Szlovákia – 30
Spanyolország – 29
Ausztria – 29
Lengyelország – 27

A kapus, Gulácsi Péter is igazolja klasszisát, 7 védésével a 7. a listán, nála több hárítást csak a török (11), az észak-macedón (11), a portugál (8), az ukrán (8), a finn (8) és a walesi (8) kapus mutatott be.

A passzpontosság tekintetében sem kell szégyenkeznie a válogatottnak, az Európa-bajnok portugálok és a világbajnok franciák elleni csoportmeccseket követően 80 százalékos passzpontosságával együttesünk 17. a 24 csapatos Eb-mezőnyben – Skócia, Észak-Macedónia, Wales, Csehország, Finnország, Lengyelország és Svédország is mögötte található.

Ami a kaput eltaláló lövéseket illeti, 6 próbálozással a magyar csapat 13. a tabellán.

Mindezeket, na meg az eddigi két meccsünk összképét látva talán elmondható, nem lesz könnyű dolga a magyar válogatott ellen a németeknek – a meccset 23-án, szerdán 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Borítókép: MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor

További Hírek