Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Rooney kitenné Fodent a kezdőből - két játékost is szívesebben látna a helyén

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Az angol labdarúgás egyik legendája, Wayne Rooney a skótok elleni 0-0-s Európa-bajnoki csoportmeccset követően elmondta, nem Phil Fodent kezdetné a válogatottban, miközben Jack Grealish és Jadon Sancho is rendelkezésre állna.
 

Az Európa-bajnokság minden meccsét, így keddi cseh-angol összecsapást is élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Bár a Manchester Cityvel kiváló idényt futott 21 éves támadó középpályást az angol futball egyik kiemelkedő tehetségének tartják (a mostani szezonban 16 gólt és 10 asszisztot jegyzett, és a Premier League legjobb fiatal játékosának válsztották), az MU legendája szerint Foden nem az a játékos, akire Gareth Southagte szövetségi kapitánynak szüksége van. Rooney azzal érvelt, hogy a horvátok és a skótok elleni csoportmeccsen is kezdőként pályára lépő labdarúgó a klubcsapatában teljesen más, labdabirtokláson alapuló játékstílushoz szokott, a nemzeti együttes viszont merőben másként futballozik.

„A City az utolsó harmadban játszik, ott tartják, járatják a labdát. Imádom Foden játékát, de ő nem egy cselgép, hanem olyan, aki kiválóan kezeli a labdát, jók az első érintései, szép rövid passzokat tud adni, valamint jó helyekre mozog be. A klubjában a társak mozgása kidomborítja az erényeit. A Cityben pontos rövid passzokat követően 9-es vagy 10-es pozícióba is bemozoghat, de a válogatottban ennél sokkal elszigeteltebben játszik, kiszorulva a szélre, és amikor labdát kap, nincsenek olyan gyors elmozgások, így cselezni kényszerül. Ebben a műfajban viszont Jack Grealish és Jadon Sancho jobb nála.”

Anglia két fordulót követően, 4 szerzett pontjával a csoport második helyén áll a szintén 4 pontos csehek mögött, utolós csoportmeccsén pedig éppen Csehországgal csap össze június 22-én, kedden. A meccset az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

Borítókép: EPA/Laurence Griffiths