Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Schäfer András „hihetetlen” napjai: a kérdéses kerettagságtól a L'Équipe címlapjáig

m4sport.hu
„Gondoljunk bele, ha egy-két éve azt mondják, az Eb-n, Budapesten lesz egy Schäfer-Pogba összecsapás… Ki hitte volna ezt?” – reagált a magyar-francia mérkőzés 23. percében Hajdú B. István, miután Schäfer András szabálytalankodott Paul Pogba ellen a magyar tizenhatos közelében.

A jelenet a másnapi L’Équipe címlapján kötött ki, a legnagyobb francia sportnapilap Pogba repülésével szimbolizálta a világbajnok francia válogatott megtorpanását a Puskás Arénában.

forrás: L’Équipe

 

„Akkor most elnézést kérek tőle, de meccs közben nincs barátság” – reagált a DAC középpályása a francia címlapon megörökített pillanatra.

A 22 éves futballista elképesztő heteken van túl. A válogatottban tavaly ősszel debütált, de csak most júniusban, a Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen volt először kezdő, amit győztes góllal hálált meg.

„Az edzőtáborban még azért küzdöttem, hogy egyáltalán bekerüljek az Eb-keretbe, hiszen eddig nem voltam a kezdő közelében, egy hónappal ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez fog történni velem” – utalt arra az M4 Sportnak adott interjúban, hogy a Portugália és a Franciaország elleni csoportmérkőzésen is kezdőként lépett pályára.

„Nem tudom szavakkal leírni, amit most érzek, hihetetlen érzés itt lenni egy hazai rendezésű Eb-n, felfoghatatlan.”

Marco Rossi szövetségi kapitány Schäfer András beépítésével reagált Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt sérülésére, így a fiatal játékosnak nagyon rövid idő állt rendelkezésre, hogy fejben felkészüljön az előtte álló kihívásra, hiszen a hetedik válogatott mérkőzésén az Eb-címvédő, a nyolcadikon a világbajnok ellen lépett kezdőként pályára, de eddig maximálisan élvezi és meg is hálálja a bizalmat.

„Sose voltam egy ijedős gyerek, a motivációmmal sem szokott gond lenni, ebben mindig jó voltam az aktuális csapataimban, így ez a része személy szerint nekem viszonylag könnyen megy, felvenni a ritmust és ilyen szinten futballozni már nehezebb dolog.”

„Nagyon boldog és büszke voltam” – emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor megtudta, kezdeni fog az Eb-címvédő Portugália ellen. Ráadásul egy kisebb betegséggel is küzdött az elmúlt napokban – árulta el az interjúban – „nagyon hálás vagyok, hogy így is bizalmat szavazott nekem a mester”.

„A Franciaország elleni mérkőzés óta extázisban vagyok, a betegségnek nyoma sincs” – szolgált friss információkkal az állapotáról.

A csapatról is azt mondta, szó sem lehet fáradtságról, sőt, a franciák elleni eredmény megduplázta az energiatartalékokat, hiszen a válogatottnak még esélye van a továbbjutásra, bár ehhez nyernie kell Münchenben.

„Nagyon összetartóak vagyunk, hatalmas a motivációnk, ezáltal bárkivel fel tudjuk venni a versenyt.”

A magyar válogatott szerdán 21 órától játssza harmadik csoportmérkőzését Németország ellen, ezzel párhuzamosan a portugálok és a franciák lépnek pályára a Puskás Arénában.

További Hírek