Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Deschamps állítja: jobban örül a magyarok elleni iksznek a győzelemnél

mti
Didier Deschamps, a világbajnok franciák szövetségi kapitánya jobban örül a győzelemnél a döntetlennek, miután csapata szombaton 1–1-et játszott a magyarok ellen a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon.
 

A szakvezető a német RTL csatornának adta elő meglepő okfejtését hétfőn arról, hogy pozitívan értékeli, hogy együttese nem nyert Budapesten.

„Mindig jobb határozott céllal nekivágni egy meccsnek – utalt a portugálok elleni, szerdai mérkőzésükre. – Ha megvertük volna a magyarokat, akkor hat ponttal már továbbjutónak számítottunk volna, én pedig rotáltam volna a keretet, ahogy ilyenkor szoktam. Emiatt kevesebb automatizmus lenne a játékunkban, és esetleg kikapnánk a portugáloktól. Németország pedig legyőzné a magyarokat, és mi végül hat ponttal akár a harmadikok is lehetnénk.”

Deschamps kiemelte ugyanakkor, hogy továbbra is a saját kezükben van a sorsuk a továbbjutást illetően.

Az F csoport záróköre előtt a franciáknak 4, a németeknek és a portugáloknak 3-3, a magyaroknak 1 pontjuk van. A harmadik fordulóban, szerdán Münchenben a házigazda Németország és Magyarország találkozik, míg Budapesten a Puskás Arénában Portugália–Franciaország összecsapást rendeznek.

Borítókép: Marco Rossi és Didier Deschamps (Fotó: MTI/AP/EPA/Pool/Illyés Tibor)

További Hírek