Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Löw: A magyaroknak kivételesen erős a védelme és az elmúlt három évben rengeteget fejlődtek

m4sport.hu | Komjáti Kata/Pollák Márton
A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a magyarok elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmeccs előtt elárulta, még nem tudja, hogyan küldi pályára együttesét a meglátása szerint rendkívül jól védekező, szívós Rossi-csapat ellen.

A német-magyar Eb-csoportmeccset szerdán 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

“Láttuk a mérkőzést, ahol a világbajnok franciák ellen értek el döntetlent. Tudjuk, hogy kivételesen jó a védelmük. Erős és kemény, szívós csapatot alkotnak. Közülük többen is a Bundesligában játszanak, így nagyon jól ismerik a német futballt” – mondta a német kapitány, aki a kezdőt illetően jelenleg még bizonytalan.

“Egyelőre nem tudom. Több játékosom is kisebb sérüléssel bajlódik a portugál meccs óta. Meglátjuk mit hoz a holnap. Pozitív vagyok. A csapatom készen áll.​”

Ettől függetlenül nem titkolta, nem lehet nyugodt sem ő, sem együttese.

“Veszélyesek lehetnek ránk. Bátran felvállalják az egy az egy elleni párharcokat és ehhez fizikálisan is erősek. A portugáloknak és a franciáknak is gondjai voltak. Az elmúlt három évben rengeteget fejlődött a magyar csapat”.

Löw úgy vélte, fontos lenne minél előbb gólt szerezni, ugyanakkor ha ez nem sikerül, akkor türelmes játékkal ki kell fárasztani a magyarokat, s így a 60-65. perc körül jöhetne el az ő idejük.

Saját csapatával kapcsolatban megjegyezte, hogy a portugálok elleni siker alkalmával többen is kisebb sérülést szenvedtek, ezért az orvosi stábnak sok munkája volt. Beszámolója szerint Mats Hummels, Ilkay Gündogan és Robin Gosens felépült, de Lukas Halstenberg és Thomas Müller még kedden sem tudott együtt edzeni társaival. Utóbbival kapcsolatban hozzátette, a Bayern München támadójára még szerdán is vizsgálatok várnak, s csak az eredmények ismeretében döntenek arról, hogy pályára lép-e a magyarok ellen.

Mats Hummels szintén nehéz kilencven percre számít, ahogy fogalmazott, “nem egy piknik lesz”.

“Az első két meccsen fegyelmezett és szenvedélyes csapat benyomását keltették, de nemcsak védekezésben erősek, hanem a támadásaik is veszélyesek” – beszélt a magyar válogatottról a Borussia Dortmund védője. “Sokat szeretnénk birtokolni a labdát ellenük, hogy kifárasszuk őket. Türelmesen, de nem passzívan szeretnénk játszani. Egy korai gól sokat segítene”.

Hummels arról is beszélt, hogy Müller esetleges kiesése nemcsak a pályán jelentkezne, hanem azon kívül is, mivel ő a Nationalelf egyik vezére.

A szerdán 21 órakor kezdődő német-magyar találkozó mindkét fél számára sorsdöntő, a magyaroknak győzniük kell a továbbjutáshoz, míg a hazaiaknak a döntetlen is elegendő.