Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Hajdú B. István Münchenből: Jó előjel lehet nekünk az orosz játékvezető

M4 Sport
Nehéz feladat vár a magyar válogatottra, hiszen az Eb utolsó csoportkörében a németeket kell legyőznie a továbbjutásért szerdán este, ráadásul idegenben. Hajdú B. István, a mérkőzés kommentátora már Münchenből jelentkezett be a Petőfi Rádió reggeli műsorának HazaAdás rovatába, ahol elárulta, nem látja rossz előjelnek, hogy ugyanaz az orosz játékvezető fújja majd este a sípot, mint aki öt évvel ezelőtt az Izland-Magyarország Eb-találkozón egy vitatható tizenegyest adott meg a mieink ellen.
 

„Az esélyesség terhe nem nyomja a magyar vállakat. Megverni a német válogatottat Münchenben nem egyszerű feladat, de győzelem esetén négy pontunk lenne, ezzel pedig már nem lehet kiesni” – fogalmazott Hajdú B. István, aki éppen reggelijét befejezve jelentkezett be Münchenből az utolsó falatokat fogyasztó kollégái mellől. A kommentátor ugyanis ezúttal nem lesz egyedül a mérkőzés helyszínén, hiszen az M4 Sport kihelyezett stúdiójából jelentkeznek majd a közmédia műsorvezetői.

A HazaAdásban persze megkezdődött az esélylatolgatás, és szóba került a meccset levezénylő bíró is, aki egyébként az a Szergej Karaszjov lesz, aki az öt évvel ezelőtti izlandi–magyar Eb-meccset dirigálta. „Akkor az első mérkőzésen Fiola megsérült, így a szövetségi kapitány nem számíthatott rá. Most az első meccsen nem sérült meg, sőt a másodikon gól rúgott. Akkor az orosz játékvezető megadott egy vitatható tizenegyest, de továbbjutottunk, úgyhogy akár jó előjel is lehet” – húzott párhuzamot az események között Hajdú B. István. „Oroszországban Kassai Viktor a játékvezetők főnöke, így Karaszjové is” – tette hozzá viccesen a kommentátor.

Hajdú B. István a nemzeti tizenegy lehetséges taktikájáról is beszélt. „Fontos, hogy ne az ellenfél szerezze meg a vezetést, mert ha úgy kell nyernünk, hogy az ellenfél vezet, akkor olyan kockázatot kell vállalnunk, amelyben egy komolyabb vereség lehetősége is benne van” – mondta a sportszakember, aki már azt is kimatekozta, hogyha továbbjut a csapat, akkor Anglia, Belgium vagy Hollandia várhat a válogatottra a nyolcaddöntőben.

A Németország–Magyarország Eb-mérkőzésre 14 ezer 500 nézőt engednek be, köztük várhatóan 3000 magyar szurkoló is lesz.

A meccs felvezető műsora már 20 órakor elkezdődik az M4 Sporton, a kezdő sípszó 21 órakor hangzik el. A mérkőzést az M4 Sporton és az m4sport.hu oldalon élőben lehet követni.

Ma egyébként összesen négy összecsapás lesz az Európa-bajnokság utolsó csoportkörös felvonásában. A 18 órakor kezdődő Svédország–Lengyelország meccset a Dunán, míg a Szlovákia–Spanyolország összecsapást az M4 Sporton lehet követni. Az esti magyar mérkőzéssel párhuzamosan zajló Portugália-Franciaország mérkőzést a Duna Televízió közvetíti.