Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

„Többet érdemelt volna a csapat; büszkék vagyunk az Eb-teljesítményünkre” – értékelések a németek elleni döntetlen után

m4sport.hu
Bár a németek elleni 2-2-es döntetlen azt jelentette, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jut tovább az Európa-bajnoki csoportjából, a németek elleni döntetlent követően minden játékosunk, és a szövetségi kapitány is emelt fővel, büszkén nyilatkozott az M4 Sportnak.

Schäfer András: „Úgy gondolom, hogy ennél többet érdemelt volna a csapat, mindhárom meccsünkön nagyon jól küzdöttünk, nagyon rossz érzés így kiesni. Ha 15 percet levonunk a két meccsből, akkor öt pontunk van, nagyon nehéz most bármit is mondani. Le a kalappal a srácok és a szurkolók előtt, nagyon büszke vagyok az egész csapatra! Sajnos most nem volt mellettünk a szerencse, a végén az a lövés kétszer is megpattant.”

Sallai Roland: „Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, másrészt kicsit csalódottak, hogy befejeződik számunkra az Európa-bajnokság, de azt gondolom, megmutattuk, hogy a jövőben az összes nagyobb nevű válogatottnak számolnia kell velünk, ugyanis erőn felül teljesítettünk. Nagyon jó úton haladunk, hiszen az elit válogatottakkal szemben is helyt tudtunk állni, sőt, meg tudtuk őket szorongatni.”

Botka Endre: „Nem volt benne a mérkőzésben, hogy gólt tudnak szerezni, hiszen nagyon kompaktak voltunk, nem találták a helyeket közöttünk. Sajnálatos, hogy megint egy megpattanós, négy emberen átmenős gólt kaptunk, pedig azt éreztem a végén, hogy pánikoltak. A mérkőzés előtt sokan aláírták volna ezt a döntetlent annak ellenére, hogy nem ér továbbjutást, mi viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, nagyon tudatosan játszottunk, de sajnos ez lett a vége.”

Gulácsi Péter: „Nehéz szavakat találni, mert amikor nagyon közel vagyunk valami egészen különlegeshez, és a végén centimétereken múlik az, hogy nem sikerül, akkor az ember nagyon csalódott. 1–1 után szenzációsan reagáltunk, megszereztük újra a vezetést, nagyon közel voltunk. Ebben a csapatban óriási erő van, az elején elhatároztuk, hogy nem beszéltünk a csoportellenfelekről, csak magunkkal foglalkozunk, és ebből három szoros mérkőzés jött ki. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás, mert összességében ezért a teljesítményért megérdemeltük volna. Meccsről meccsre fejlődni tudtunk, ma volt talán a legjobb mérkőzésünk.”

 Marco Rossi: „Nem bánunk semmit, a játékosaim büszkévé tették a szurkolóinkat”