Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Joachim Löw: A magyarok leparkolták a buszt a 16-osuk előtt és minden párharcba beleálltak

MTI
Elismerően beszélt a magyar válogatott szerdai játékáról a németek szövetségi kapitánya, Joachim Löw.
 

„Tudtuk, hogy nem lesz sok területünk, így amikor hátrányba kerültünk, nagyon nehéz volt egyenlíteni. A második bekapott gól után pedig nagyon jó mentalitás és csapatszellem kellett ahhoz, hogy ismét sikerüljön egyenlíteni. Az tervezett volt, hogy a 80. perctől mindent egy lapra feltéve támadni fogunk. Mindent be kellett vetnünk, hogy ez összejöjjön” – nyilatkozta Löw.

A torna után a posztjáról távozó szakvezető azt elismerte, hogy a csapata teljesítménye eddig nem volt meggyőző, ugyanakkor szerinte a „halálcsoportban”, ahol minden meccsen minden pontért meg kellett szenvedni, csak az számított, hogy meglegyen a továbbjutás.

„Amíg a magyarok leparkolták a buszt a 16-osuk előtt és minden párharcba beleálltak, addig az angolok elleni nyolcaddöntőben teljes más mérkőzésre lehet számítani. A Wembleyben játszani az angolokkal megtiszteltetés, nagyon várjuk” – tekintett a jövőbe Löw.

A magyar csapat két pontjával a világbajnok és csoportgyőztes franciák, a második németek, illetve a címvédőként harmadik helyen továbbjutó portugálok mögött zárt a négyesében.

A magyar játékosok értékelését ide kattintva, Marco Rossiét pedig itt olvashatja.

Borítókép: EPA/Matthias Schrader