Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Öngólrekordokat döntöget a foci-Eb

MTI
Az öngólok tekintetében több rekord is megdőlt már a mostani, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
 

A kontinenstornán eddig nyolc öngól született. Ezt megelőzően 1976-tól a 2016-os Eb-ig összesen kilenc ilyen találat esett.

Az eddigi csúcs három öngól volt, még a 2016-os tornáról.

Az is most fordult elő, hogy egy találkozón két öngól legyen, ráadásul a jelenleg zajló Eb-n már két ilyen összecsapás is volt: a német-portugál és a spanyol-szlovák.

A mostani Eb előtt nem volt kapus öngól, ezúttal viszont már három is: a lengyel Wojciech Szczesny, a finn Lukas Hradecky és a szlovák Martin Dubravka révén.

Az idei kontinenstorna első gólja is öngól volt, a török Merih Demiral szerezte az olaszok elleni nyitómeccsen, június 11-én Rómában.

Az idei Eb „öngóllövő-listája”:
Demiral (török, Olaszország ellen), Szczesny (lengyel, Szlovákia ellen), Hummels (német, Franciaország ellen), Dias (portugál, Németország ellen), Guerreiro (portugál, Németország ellen), Hradecky (finn, Belgium ellen), Dubravka (szlovák, Spanyolország ellen), Kucka (szlovák, Spanyolország ellen)

Borítókép: Sevilla, 2021. június 23. Martin Dubravka szlovák kapus beüti a labdát saját kapujába a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Szlovákia-Spanyolország mérkőzésen Sevillában 2021. június 23-án. MTI/AP/EPA pool/José Manuel Vidal