Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Schäfer: Van valami, amiben egészen biztosan mi voltunk az Eb legjobb csapata

MOL Csapat
A németek ellen gólt szerző Schäfer András egyelőre nem tudja értékelni, hogy mekkora teljesítmény volt a müncheni 2–2, sokkal inkább amiatt bosszankodik, hogy mindössze néhány percen múlt a bravúrgyőzelem és a továbbjutás a halálcsoportból.
 

“Azt még nem fogtam fel, milyen hatalmas dolgot értünk el így is, egyelőre sokkal erősebb bennem a keserűség amiatt, hogy ilyen közel voltunk a bravúrhoz, mégsem sikerült” – mondta a MOL Csapatnak a magyar válogatott középpályása.

A 22 éves futballista szerint a magyar csapat helytállásának titka, hogy a játékosok hittek a továbbjutásban. “Szerintem a legnagyobb dolog az, hogy mi valóban elhittük, hogy tovább tudunk jutni ebből a csoportból is. A csapatunk taktikája persze nem változott, ugyanúgy a biztonságos védekezésből indultunk ki Németországban is, de megvolt a haditervünk a továbbjutásra, és a meccset elnézve működött is a dolog. Egyszerűen balszerencsések voltunk, ezért nem jutottunk tovább – mondta Schäfer. – Nézegettük a statisztikákat, amik közül sokban az elsők között vagyunk akár egyénileg, akár csapatként, de én azt mondom, van valami, amiben egészen biztosan mi voltunk az Eb legjobb csapata: mentális erőben és önbizalomban. Mi nem csak hittük, hanem tudtuk is, hogy bennünk van ez a teljesítmény, és ezért a válogatott stábjának jár az elismerés.”

„Azt sem tudtam, hol vagyok. Olyan érzés volt, mint a felhőkön futottam volna, aztán amikor a többiek utolértek, és letepertek, a földön el is sírtam magam” – elevenítette fel a müncheni gólja utáni pillanatokat, hozzátéve, hogy szerinte ha nem ment volna be, akkor tizenegyesít ítél a játékvezető. “Úgy voltam vele abban a pillanatban, hogy bár láttam Neuert, ha egy páncélajtó lett volna előttem, abba is ugyanígy beleugrottam volna fejjel előre. Bevallom, a fejes közben már az is eszembe jutott, hogy ha mellé megy, biztosan büntető kapunk, mert oldalról is löktek, és a kapussal is volt kontakt. Ha mellé megy a fejes, talán még ki is állítják a védőt a büntető mellé, de azért nem vagyok szomorú, hogy így alakult.”

Borítókép: Schafer András gólöröme a német-magyar Eb-csoportmeccsen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)