Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A dánok lefocizták a walesieket az Eb első nyolcaddöntőjében

m4sport.hu
Végig jobban játszottak és végül kiütötték ellenfelüket a dánok. A walesiek mindössze egy kaput eltaláló lövéssel zárták a mecset.
 

A dán válogatott 4-0-ra legyőzte Wales együttesét a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjében, szombaton Amszterdamban. A dánokra a negyeddöntőben a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Dánia-Wales 4-0 (1-0)
Amszterdam, Johan Cruijff Arena, 14 645 néző, v.: Daniel Siebert (német)
gólszerzők: Dolberg (27., 48.), Maehle (89.), Braithwaite (94.)
sárga lap: Rodon (26.), Moore (40.), Brooks (80.), Bale (93.)
pőiros lap: H. Wilson (90.)
Dánia:
Schmeichel – Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Vestergaard – Stryger (Boilesen, 77.), Höjbjerg, Delaney (Jensen, 60.), Maehle – Damsgaard (Nörgaard, 60.), Dolberg (Cornelius, 70.), Braithwaite
Wales:
Ward – C. Roberts (N. Williams, 40.), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (Wilson, 60.), Allen – James (Brooks, 78.), Ramsey, Bale – Moore (T. Roberts, 78.)

I. félidő:
27. perc: Mikkel Damsgaard a bal oldalon játszotta ki a labdát a walesiek gyűrűjéből Kasper Dolberghez, aki kétszer megtolta, majd 19 méterről a kapu hosszú alsó sarkába csavart (1-0).
II. félidő:
48. perc: jobboldali centerezés után Neco Williams szabadított fel rosszul, pontosan Dolberghez, aki a váratlan lehetőséggel élve közelről megszerezte második gólját (2-0).
89. perc: Joakim Maehle teljesen üresen kapott labdát a tizenhatoson belül, áttette a jobb lábára, majd nagy erővel a rövid felső sarokba lőtt (3-0).
90. perc: Harry Wilson vágta fel hátulról az egy perccel korábban gólt szerző Maehlét, a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot.
94. perc: Martin Braithwaite a leshatáron kapott labdát, majd védőjét becsapva beállította a végeredményt (4-0). A találatot videobírós ellenőrzés után adta meg a játékvezető.

Az előző kontinenstornán meglepetésre elődöntős walesiek korai mezőnyfölénye után a dánok első kaput eltaláló lövésükkel előnybe kerültek az első játékrész derekán. A szünetig inkább a dánok akarata érvényesült, majd a második félidőt korai góllal indítva teljesen megfogták az egyre zavarodottabbnak tűnő ellenfelet. A hátralevő időben szinte alig veszélyeztetett a „megzuhant” walesi válogatott, így a hajrában előbb kapufáig jutott Dánia, majd két újabb gólt szerzett és magabiztosan biztosította helyét a negyeddöntőben.

Borítókép: MTI/EPA pool/Koen Van Weel