Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A hosszabbítás hosszabbításában jutott a legjobb nyolcba az ukrán válogatott

M4 Sport
Ukrajna 1-1-es rendes játékidőt követően a hosszabbítás utolsó percében szerzett találatával 2-1-re győzött Svédország elleni az Európa-bajnokság utolsó nyolcaddöntőjében.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:
Svédország–Ukrajna  1-2 (1-1, 1-1, 1-1)
Glasgow, Hampden Park, … néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
gólszerző: Forsberg (43.), illetve Zincsenko (27.), Dovbik (121.)
sárga lap: Jarmolenko (79.), Dovbik (121.), illetve Kulusevski (69.), Forsberg (85.)
piros lap: Danielson (98.)

Ukrajna: Buscsan – Karavajev, Zabarni, Krivcov, Matvijenko – Szidorcsuk (Bezus, 118.), Sztepanenko (Makarenko, 95.), Zincsenko – Jarmolenko (Dovbik, 106.), Jaremcsuk (Beszjegyin, 91.; Céhankov, 101.), Saparenko (Malinovszkij, 61.)

Svédország: Olsen – Lustig (Krafth, 83.), Lindelöf, Danielson, Augustinsson (Bengtsson, 83.) – S. Larsson (Claesson, 97.), Olsson (Helander, 101.), Ekdal, Forsberg – Kulusevski (Quaison, 97.), Isak (Berg, 97.)

 

Tapogatózó kezdés után az ukránok az előzetes esélylatolgatások alapján némi meglepetésre, a játék képét tekintve viszont nem érdemtelenül szereztek vezetést történetük első kieséses szakaszban elért Eb-találatukkal. A több lehetőséget kidolgozó skandinávok még a szünet előtt egalizáltak a kontinensviadalon már négy találatnál járó Forsberg révén.

A fordulást követően a rendkívül sportszerű – az 50. percig mindössze 2-2 szabálytalanságot hozó – találkozón mindkét együttes kapufáig jutott, az ukránok egyszer, a svédek – Forsberg révén – kétszer is, ám a játékrészben gól nem született.

A ráadás első félidejében egy szabálytalanság nyomán emberelőnybe kerültek az ukránok, a sérülések sorozatát hozó hosszabbítás hosszabbításában pedig élni tudtak az eséllyel. Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány csapata így tovább futja történelmi szereplését, és készülhet a negyeddöntőre, ahol szombaton az angol válogatott ellen lép pályára Rómában.

A negyeddöntő programja:
péntek:
Svájc–Spanyolország, Szentpétervár 18.00
Belgium–Olaszország, München 21.00

szombat:
Csehország–Dánia, Baku 18.00
Ukrajna–Anglia, Róma 21.00

További Hírek