Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Löw: Ha megverjük a franciákat, mi nyerjük az Eb-t 2016-ban

m4sport.hu/A Bola
Joachim Löw szerdán, miután 15 évig volt a német válogatott szövetségi kapitánya, búcsút intett a Nationalelf kispadjának. Kedden az angol válogatott ellen 2-0-ra elveszített mérkőzésen irányította utoljára a csapatot az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.
 

A bejelentés már korábban megtörtént, hogy az Eb-t követően feláll a kispadról, ahogyan már azt is tudni egy ideje, hogy a Bayern München eddigi vezetőedzője, Hansi Flick veszi át Löw helyét.

Visszaemlékezve a 15 évre, a németekkel világbajnokságot nyert Joachim Löw elmondta, melyik volt számára a legkeserűbb vereség.

„Pályafutásom legkeserűbb élménye a franciák elleni vereség volt a 2016-os Európa-bajnokság elődöntőjében. Remekül teljesítettünk a tornán, a csapat nagyon jól játszott, a játékosok végig nagyon koncentráltak voltak. Azon a meccsen a félidőhöz közelítve úgy tűnt, minden rendben, aztán Griezmann szerzett két gólt (45+2., 72. perc). Semmi kétségem afelől, ha akkor megverjük a franciákat, akkor 2016-ban mi vagyunk a bajnokok” – mondta az elköszönő német szövetségi kapitány, Joachim Löw.

Végül a legyőző, ráadásul házigazda franciáknak sem sikerült a magasba emelni a trófeát, mert a döntőben a Cristiano Ronaldo vezette portugál válogatott bizonyult eredményesebbnek. Löw szavaiból kiolvasható, hogy a portugálokat gyengébb ellenfélnek tartotta.

Borítókép: München, 2021. június 19. A portugál Cristiano Ronaldo (b) és Joachim Löw, a német szövetségi kapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Portugália-Németország mérkőzésen Münchenben 2021. június 19-én. MTI/EPA/Getty pool/Matthias Hangst