Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A Szurkolói Zóna továbbra is várja a fesztiválhangulatra vágyókat

MLSZ
Már eddig is rengetegen kilátogattak a Városligetbe, de a Szurkolói Zóna az UEFA EURO 2020 végjátékában is várja a drukkereket.
fotó: MLSZ

A Városligeti Műjégpályán felállított tízezer négyzetméteres, tágas, szabadtéri Szurkolói Zónában az Európa-bajnokság kezdete óta fesztiválhangulat uralkodik. A csoportkör küzdelmei során a magyar válogatott szereplése keltette a legnagyobb érdeklődést; már az aktuális Európa-bajnok Portugália (0–3), és az aktuális világbajnok Franciaország (1–1) ellen is többezres tömeg őrjöngött a Szurkolói Zónában, de a Münchenben rendezett, 2–2-es döntetlennel véget ért Németország elleni összecsapáson teljesen megtelt a helyszín. A szervezők bármennyire is szerették volna, biztonsági okokból több látogatót, szurkolót nem tudtak beengedni a területre.

fotó: MLSZ

 

Június 24-én, 13 elképesztően intenzív nap után szünnap következett az Európa-bajnokság menetrendjében, és a Szurkolói Zóna is kitette a zárva táblát.

A nyolcaddöntők június 26-án folytatódtak, másnap pedig Hollandia–Csehország (0–2) mérkőzést rendeztek a Puskás Arénában, melynek alkalmából ismét óriási szurkolói tömeg lepte el a Hősök terét és a Szurkolói Zónát. A holland drukkerek már délelőtt elkezdték a hangolódást, és teljesen narancssárgába borították a Városliget környékét. Többen is egy 31 éves, narancssárga szurkolói busszal érkeztek, melyről a sofőr elmondta, hogy maximum 65-66 km/h-val tud haladni, és hogy a Hollandiába tartó visszaút körülbelül három napba telik majd. Ezzel a busszal vezették a szurkolói menetet a Puskás Arénáig. A hollandok egyébként kitettek magukért, extravagáns szerelésekben, jelmezekben biztatták válogatottjukat, és gyakorlatilag a hazai pálya hangulatát keltették a Szurkolói Zónában és a Puskás Arénában.

fotó: MLSZ

 

Bár több mérkőzést már nem rendeznek Budapesten, és a magyar válogatott is befejezte Eb-szereplését, a Szurkolói Zóna továbbra is nyitva tart. Minden meccsnapon ügyességi akadálypálya, teqball, focis aktivitások, fotósarok, nyereményjátékok és számos szórakoztató program várja kortól és nemtől függetlenül a szurkolókat. Emellett a Nemzeti Sport rendszeresen beszélget futballszakemberekkel és hírességekkel a színpadon, e-sportolók PES 2021 focis játékprogrammal játszák le a mérkőzéseket, Rádió 1-es DJ-k zenélnek, valamint freestyle focibemutatók és helyszíni játékok szórakoztatják a közönséget. A Szurkolói Zóna biztonságos találkozó- és pihenőhely családoknak, barátoknak, kikapcsolódni vágyóknak, hogy az Eb keretén belül átéljék az igazi fesztiválhangulatot.