Musorujsag
Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Sevcsenko válogatottja megszakítaná Anglia tízmeccses, kapott gól nélküli szériáját

m4sport.hu/MTI
Anglia számít az ukránok elleni szombat esti negyeddöntő esélyesének Rómában a labdarúgó Európa-bajnokságon.
 

Az ukránok épphogy befértek a csoportkör végén a négy legjobb csoportharmadik közé, történetük első Eb-nyolcaddöntőjében pedig drámai csatában, hosszabbításban kerekedtek a svédek fölé.

Artem Beszjegyint sérülés miatt elvesztette a világranglistán 24. ukrán válogatott, amelyben a játékosok átlagértéke 6,6 millió euró, míg a rangsorban negyedik szigetországiaknál 57,8 millió euró.

A háromoroszlánosok a csoportkört veretlenül, két győzelemmel és egy döntetlennel zárták, a 16 között kedden a németeket búcsúztatták, és négy találkozó után a mezőnyben egyedüliként állnak kapott gól nélkül a tornán – az Eb-k történetében még sosem fordult elő, hogy egy csapat hálója érintetlen maradjon a viadal során.

A háromoroszlánosok kapuját kifejezetten nehéz bevenni, legutóbbi 10 meccsükön csupán egy gólt kaptak (gólarányuk 19-1), azt sem mostanság, március 21-én a lengyel Jakub Molder volt eredményes ellenük.

Mindazonáltal a támadójátékuk hagy némi kívánnivalót maga után, a keretben lévő támadók listáját látva némiképp meglepő, hogy 4 meccsen csak 4 találatot jegyeznek.

Bár Gareth Southgate együttese először lesz kénytelen a Wembleytől távol pályára lépni a negyeddöntőben, és így nélkülözni fogja a hazai pálya előnyeit, így is a találkozó esélyesének számít.

„Ez teljesen tiszta. Láthattuk őket, hogy milyen játékosaik vannak, és azt a szintet, ahogyan játszanak” – vélte az ukránok védője, Mikola Matvijenko.

Eddig sziklaszilárdan áll az angol védelem, márcsak a támadójátknak kéne gördülékenyebbnek, eredményesebbnek lennie (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Az angolok nagyszerűségét méltatta a szövetségi kapitány Andrij Sevcsenko is.

„Hosszú a kispadjuk, kiváló az edzői stáb, tökéletesen tisztában vagyunk vele, milyen nehéz összecsapás elé nézünk” – fejtette ki, kiemelve az angolok védekezését. „Rendkívül nehéz gólt szerezni ellenük, ugyanakkor nem rémülünk meg az erősségeiktől. Ez motivációt jelent számunkra, hiszen akárcsak az életben, a futballban is minden lehetséges. Ki fogjuk tenni a szívünket a pályára, hogy még több örömet szerezzünk a szurkolóinknak.”

Southgate elárulta, már a németek legyőzését követően, az öltözőben a szombat esti összecsapásról beszéltek.

„Óriási teljesítmény volt, ugyanakkor fizikailag és érzelmileg is megterhelő” – szögezte le, kiemelve a regeneráció fontosságát, valamint azt, hogy fejben teljesen készen kell állniuk az előttük álló találkozóra, amelyet „újabb nagy kihívásként” jellemzett. Anglia 1996 után juthat el ismét az elődöntőig Európa-bajnokságon, akkor a későbbi győztes németekttől kapott ki tizenegyespárbajt követően.

Ezt a műfajt egyébként nem az angol válogatottnak találták ki, a nagy tornákon (Eb, vb) vívott nyolc tizenegyespárbajából mindössze kettőt vett sikerrel az aktuális csapat, legutóbbi három párbajából pedig egyaránt vesztesen került ki Anglia.

A találkozó 21 órakor a német Felix Brych sípjelére indul el a római Stadio Olimpicóban. A továbbjutó a cseh-dán mérkőzés győztesével találkozik a legjobb négy között.

Várható kezdőcsapatok:

Anglia:
Pickford –  Walker, Stones, Maguire, Shaw – Henderson, Phillips – Saka, Mount, Sterling – Kane

Ukrajna: Buscsan – Karavajev, Zabarni, Krivcov, Matvijenko – Szidorcsuk, Sztepanenko, Zincsenko – Jarmolenko, Jaremcsuk, Saparenko

Az Eb-negyeddöntőket az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben:

Július 3.
18:00 – Csehország-Dánia
21:00 – Ukrajna-Anglia

Borítókép: MTI/EPA/Pool/Daniel Mihailescu