Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A dánok az elődöntőben, a cseheknek maradt félig üres a pohara

M4 Sport
Dánia egy gólt megőrzött a félidőre megszerzett előnyéből és Csehországot 2-1 legyőzve bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe.

Európa-bajnokság, negyeddöntő:
Csehország–Dánia 1-2 (0-2)
Baku, Olimpiai Stadion, 16 306 néző, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerzők: Schick (49.), illetve Delaney (5.), Dolberg (42.)
sárga lap: Krmencik (84.), Kalas (86.)

Dánia: Schmeichel – Christensen (Andersen, 81.), Kjaer, Vestergaard – Stryger (Wass, 70.), Höjbjerg, Delaney (Jensen, 81.), Maehle – Damsgaard (Nörgaard, 59.), Dolberg (Poulsen, 59.), Braithwaite

Csehország: Vaclik – Coufal, Celustka (Brabec, 65.), Kalas, Boril – Holes (Jankto, a szünetben), Soucek – Masopust (Krmencik, a szünetben), Barak, Sevcik (Darida, 80.) – Schick (Vydra, 79.)

Az elmúlt két mérkőzésükön nyolc gólig jutó dánok egy szöglet után már az ötödik percben megszerezték a vezetést, majd ezt követően is veszélyes helyzeteket alakítottak ki. A csehek az első húsz perc letelte után kezdtek bátrabban támadni, pontrúgásokból és lövésekből is veszélyeztettek, de Schmeichelnek a szünetig mindössze egyszer kellett nagyot védenie. Eközben a dán válogatott elsősorban a sikeres kontráiban bízott, egy ilyen végén pedig még a fordulás előtt ismét mattolták Vaclikot.

A második játékrészt nagy lendülettel kezdték a csehek, Schmeichelnek az első percben kettőt kellett védenie, nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt. A gyors szépítő gól után újfent kiegyenlítetté vált az összecsapás, mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de újabb gól már nem született. Az elődöntőben Dániára az angol–ukrán meccs győztese vár.

További Hírek