Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

De Bruyne bokaszalag-szakadással játszotta végig az olaszok elleni Eb-negyeddöntőt

MTI
Kevin De Bruyne, a belga válogatott sztárja bokaszalag-szakadással játszotta végig péntek este az Olaszország elleni negyeddöntőt a labdarúgó Európa-bajnokságon.
 

A Manchester City középpályása a 2-1-re elveszített találkozót követően mondta el újságíróknak, hogy a nemzeti együttes orvosainak köszönhetően tudta vállalni a játékot a legjobb nyolc között, azok után, hogy múlt vasárnap a portugálok ellen a második félidő elején le kellett őt cserélni.

„Számomra ez a 4-5 hét nagyon furcsa volt, de szeretném megköszönni az orvosi csapatnak a támogatását” – mondta a 30 éves futballista. – „Csoda volt, hogy pályára léphettem, mert egyértelműen van egy szakadás a bokámban. Úgy éreztem, játszanom kell a hazámért, sajnálom, hogy nem tudtam többet tenni.”

De Bruyne kálváriája a májusi Bajnokok Ligája-döntőben kezdődött, amikor súlyos arcsérülést szenvedett, amiből éppen az Eb rajtjára sikerült felépülnie, csapata első mérkőzésén viszont még csak csere volt. Később egyre jobban belejött a játékba, a nyolcaddöntőben elszenvedett sérülése után viszont úgy tűnt, nem segíthet már a csapatának, a pénteki meccsre mégis sikerült bevethető állapotba hozni.

Játéka ellenére azonban a világranglista-vezető belga együttes kikapott az olaszoktól és kiesett.

„Nehéz torna volt ez a számunkra, sok sérülést szenvedtünk el, de harcoltunk a végsőkig” – mondta keserűen De Bruyne. – „Olaszország jobb volt nálunk az első félidőben, a másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztunk. Egyenlíthettünk volna, de sajnos nem sikerült. A jövő évi világbajnokságon újra megpróbáljuk, de most a legfontosabb számomra, hogy felépüljek.”

Borítókép: epa09306521 Kevin De Bruyne of Belgium reacts on the pitch during the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Belgium and Portugal in Seville, Spain, 27 June 2021. EPA/Lluis Gene / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)