Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Irány a Wembley! Könnyed továbbjutása után Anglia hazatér a végjátékra

M4 Sport
A gyorsan vezetést szerző angol válogatott a második félidőben fölényessé tett 4-0-s győzelemmel lépett túl Ukrajnán az Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

Európa-bajnokság, negyeddöntő:
Ukrajna–Anglia 0-4 (0-1)
Róma, 11 880 néző, v.: Felix Brych (német)
gólszerzők: Kane (4., 50.), Maguire (46.), Henderson (63.)

Ukrajna: Buscsan – Zabarnyi, Krivcov (Cigankov, 35.), Matvijenko – Karavajev, Szidorcsuk (Makarenko, 64.), Saparenko, Zincsenko, Mikolenko – Jarmolenko, Jaremcsuk

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw (Trippier, 65.) – Phillips (Belligham, 65.), Rice (Henderson, 57.) – Sancho, Mount, Sterling (Rashford, 65.) – Kane (Calvert-Lewin, 73.)

Az esélyesebb angol válogatott jószerivel az első végigvitt akciójából gólt szerzett. A korai vezetés birtokában bár többet birtokolta a labdát a szigetországi csapat, de nem volt kezdeményező, az ukránok pedig nem találtak fogást az angolok remekül záró védelmén, így a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékrész derekától az angoloknak “élgőzzel is volt néhány veszélyes akciójuk, az ellenfél csak a szünet előtti utolsó öt percben bátorodott fel valamelyest.

A folytatás két gyors angol góllal kezdődött, amely tulajdonképpen el is döntötte a továbbjutást. A hitehagyott ukránok innentől egyáltalán nem tudták megnehezíteni az angolok dolgát, akik ráadásul egy újabb, immár a harmadik fejes góllal még magabiztosabbá tették az előnyüket. Anglia összességében könnyedén és megérdemelten jutott a hazai elődöntőbe a fáradt csapat benyomását keltő ukrán együttes ellen.

A szerdai elődöntőben a Wembleyben a dánok várnak az angolokra.

További Hírek