Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Insigne: Most már Spinazzoláért is meg szeretnénk nyerni az Eb-t

MTI
A belgák elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben elért 2-1-es siker után Roberto Mancini szövetségi kapitány Leonardo Spinazzola súlyos sérülése miatt szomorkodott, s hozzátette, minden futballistája kiválóan teljesített, csak így győzhették le a belgákat.
 

Az AS Roma balhátvédje nem csupán a nemzeti csapat, hanem az egész Eb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta eddig, a péntek esti, 2-1-es olasz győzelemmel zárult müncheni találkozó hajrájában azonban egy megindulásnál rosszul lépett és azonnal cserét kért. Egyelőre még nem lehet tudni a pontos diagnózist, de olasz lapok úgy tudják, hogy Spinazzola Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami azt jelentené, hogy hosszú hónapokig nem futballozhat.

“Nem ezt érdemelte. Ő a torna egyik legjobb játékosa, s akkor is az marad, ha több meccsen nem léphet már itt pályára” – mondta Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón Spinazzoláról, aki arcát a kezébe temetve zokogott a sérülése után. – “Nagyon szomorúak vagyunk. Sajnos komolynak tűnik a sérülése.”

“Óriási veszteség nekünk. Most már érte is meg szeretnénk nyerni a tornát” – nyilatkozta a meccs emberének megválasztott Lorenzo Insigne, az olaszok második góljának szerzője.

Mancini csapata teljesítményéről csak elismerően tudott beszélni:

“Nem hiszem, hogy a mérkőzése alatt lett volna akár egy olyan periódus is, amikor igazán szenvedtünk volna. Ahhoz, hogy legyőzz egy olyan csapatot, mint a belga, mindenkitől kiemelkedő teljesítményre van szükség, s minden futballistánk kiemelkedően játszott. Két gólt szereztünk és akár többet is lőhettünk volna. Úgy érzem, teljesen megérdemelt a sikerünk” – összegezte a találkozót az olasz szakvezető, akinek irányításával az együttes 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26. alkalommal nyert, ezzel tovább javította saját csúcsát.

Roberto Martinez, a belgák kapitánya együttese visszafogottabb első félidei játékával magyarázta elsősorban a vereséget.

“Olaszország csapata folyamatosan javult az elmúlt hónapokban. Látható, ahogy a győzelmektől egyre erősebbé vált. Ezért játszottak jobban az első félidőben. A másodikban már jobban futballoztunk és voltak lehetőségeink” – elmélkedett Martinez. – „Most nagyon nehéz lenne bármit mondani, hiszen kiestünk. Túl friss és fájó az élmény, én pedig nem szeretnék addig dönteni a jövőmről, míg kavarognak bennem az érzelmek, s nem tiszta a fejem. Jelenleg nagyon csalódottak és szomorúak vagyunk, de ki kell elemznünk a történteket. Azt azonban leszögezném, hogy a játékosaim mindent jól csináltak. Minden tőlük telhetőt megtettek, hogy a legmesszebb jussunk.”

Az olasz válogatott a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik.

Borítókép: epa09304553 Italy's head coach Roberto Mancini (L) celebrates with Leonardo Bonucci (C) after winning the UEFA EURO 2020 round of 16 soccer match between Italy and Austria in London, Britain, 26 June 2021. EPA/Carl Recine / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

További Hírek