Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Kasper Schmeichel: Hazatért valaha az Eb-trófea Angliába?

m4sport.hu
Az Anglia-Dánia Eb-elődöntő előtt a dánok kapusát, Kasper Schmeichelt a találkozó előtti sajtótájékoztatón arról kérdezte az egyik riporter, mennyire motiváltak csapattársaival, hogy megakadályozzák az Eb-trófea 'hazatérését'.
 

Az angolok elképesztő lázban égnek, hogy válogatottjuk régen látott sikert érhet el a labdarúgó Európa-bajnokságon. Az egész ország napok óta az “It’s coming home” című slágert énekli, rengeteg ilyen feliratú transzparenssel találkozni. A dalt 25 évvel ezelőtt Frank Skinner és David Baddiel írta az 1996-os angol rendezésű kontinensviadalra. Akkor azonban nem sikerült a végső siker, az elődöntőben Németország tizenegyesekkel búcsúztatta Alan Sheareréket.

A dal a drukkerekben azóta is nosztalgikus érzéseket kelt, utalva válogatottjuk legnagyobb sikerére, az 1966-os világbajnoki címre, közben siratja a hosszú évek sikertelenségét, ugyanakkor a szurkolók szűnni nem akaró optimizmusáról szól, hogy a régi nagy dicsőséget újra feléleszthetik.

Az 1996-os kontinensviadalon a június 15-ei Anglia-Skócia csoportmérkőzésen vált igazán szurkolói himnusszá, akkor Shearer és Paul Gascoigne góljával 2-0-ra győzött a rendező válogatott. A találkozó előtt Gascoigne állítólag addig nem volt hajlandó leszállni a buszról, ameddig fel nem csendült a nóta, de az elődöntő előtt a német Jürgen Klinsmann is azt nyilatkozta, olyan fülbemászó volt, hogy a németek is énekelték úton a Wembleybe – írja az Independent.

Most, hogy ismét szinte hazai rendezésűnek tekinthető a kontinensviadal – az angoloknak ugyanis csupán a negyeddöntőt kellett másik rendező városban, a szigetországon kívül megvívniuk – a szurkolók nagyon hisznek a végső sikerben.

Erről kérdezte az egyik riporter a dánok kapusát, Kasper Schmeichelt – akinek édesapja 1992-ben Eb-győztes volt Dániával -, hogy mennyire motivált a válogatottjuk az Eb-trófea ‘hazatérésének’ megakadályozásában.

“Hazatért valaha? Megnyerték bármikor is?” – érkezett a pimasz válasz Schmeicheltől. A riporter nem adta fel, utalt az 1966-os vb-sikerre, mivel az “It’s coming home” az angolok szemében egy áhított, nagy tornagyőzelemre vonatkozik, majd érkezett a reakció a dán kapustól: “Az nem világbajnokság volt?” Schmeichel hozzátette, nem Angliára, hanem saját válogatottjára koncentrál és nem igazán foglalkozik az angolok érzéseivel ezzel kapcsolatban.

Az Angila-Dánia Eb-elődöntőt július 7-én 21:00-tól élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.