Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Chiellini tisztázta, miért nevetgélt és ölelte meg Jordi Albát a pénzfeldobás után

m4sport.hu
A labdarúgó Európa-bajnokság egyik legfurcsább jelenete játszódott le az Olaszország-Spanyolország elődöntő tizenegyespárbaja előtt, amikor a két csapatkapitány, Giorgio Chiellini és Jordi Alba eldöntötte Felix Brych játékvezetővel, amit ilyenkor el kell dönteni.
 

 

A szabályok szerint a tizenegyesek előtt két pénzfeldobás zajlik le:

az elsővel eldöntik, melyik kapunál rúgnak, a másodikkal pedig azt, hogy ki kezd.

A külső szemlélőnek Jordi Alba (aki a lecserélt Sergio Busquetstől vette át a csapatkapitányi szerepet) és Chiellini viselkedése is különös volt, főként utóbbi játékossága és lazasága, valamint előbbi zavarodottsága. A testbeszédeket olvasva sokak szerint már itt eldőlt a párharc. Van benne valami.

Chiellini az Olasz Labdarúgó Szövetség honalapjának nyilatkozva mesélte el, mi és miért játszódott le a jelenetnél:

Jordi Alba azt hitte és/vagy állította, ő nyerte az első pénzfeldobást, miközben nem.

Brych nem egy hétköznapi érmét használt a pénzfeldobáshoz: az egyik oldala kék, a másik piros.

A német játékvezető az első sorsolás előtt jelezte, Chiellinié a piros, Jordi Albáé a kék. Feldobta az érmét, a piros nyert. Itt zavarodott össze Jordi Alba, aki azt hitte (vagy csak állította?), a pirossal ők választhatnak, és ezért mutatták egyszerre mindketten, melyik kaput választják.

fotó: EPA/Carl Recine

Azért nem volt mindegy, mert az egyik kapu mögött olasz, a másiknál a spanyol drukkerek voltak.

Chiellini tudta, hogy ő nyert és ekkor kezdte játékosan lökdösni Jordi Albát, aki abban a tudatban volt, ő nyerte a pénzfeldobást. Végül Brych is közölte vele, az olasz kapitány választhat térfelet.

Ezután jött a második sorsolás, itt már Chiellini volt a kék, Alba a piros. Ezt is Chiellini nyerte, aminek érthetően örült, majd zárásként egy pacsi után látványosan keblére ölelte ellenfelét, aki még mindig a két elvesztett pénzfeldobás hatása alatt volt.

Az olasz kapitány itt már biztosan rájátszott ellenfele bizonytalanságára és némi lelki fölényt kovácsolt belőle, Spanyolországban sokan is kritizálták a viselkedését, mondván, az ölelgetés egyértelműen túlment egy határon.

Chiellini választása szerint az olaszok kezdték a 11-esek sorát, és bár Locatelli kihagyta az elsőt, végül megnyerték a párbajt és bejutottak a döntőbe, amelyben vasárnap Angliával találkoznak.

Borítókép: EPA

További Hírek